ΣΠΟΡ

Ερμής Οστάνδης-Μαρκόπουλο 3-2

Την ήττα με 3-2 σετ από τον Ερμή Οστάνδης στο Βέλγιο γνώρισε την Τετάρτη (30/11) το Μαρκόπουλο στην πρώτη τους αναμέτρηση για τον δεύτερο γύρο του Challenge Cup γυναικών.

Ερμής Οστάνδης-Μαρκόπουλο 3-2

Έτσι για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση, το συγκρότημα του Γιώργου Λυκούδη χρειάζεται στη ρεβάνς της 7ης Δεκεμβρίου στα Μεσόγεια να ισοφαρίσει τις νίκες και να κατακτήσει και το χρυσό σετ που θα ακολουθήσει σ’ αυτή την περίπτωση.

Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με 11-6, ωστόσο το Μαρκόπουλο ανέβασε ταχύτητα και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 15-14. Και πάλι όμως στη συνέχεια ο Ερμής πήρε τον έλεγχο, παίρνοντας κεφάλι με 20-17 και 24-21. Η ελληνική ομάδα δεν τα παράτησε αλλά δεν έμελλε να χαμογελάσει στο τέλος, αφού ο Ερμής κατέκτησε το σετ με 30-28. Προηγήθηκαν τρία σετ μπολ των γηπεδούχων και και ισάριθμα των φιλξενούμενων.

Στο δεύτερο σετ οι γηπεδούχες είχαν αρχικά μικρό προβάδισμα (9-7), το Μαρκόπουλο επέστρεψε και πέρασε μπροστά με 14-11, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι ως το 23-23. Αυτή τη φορά τα κορίτσια του Λυκούδη έφτασαν πρώτα στο σετ μπολ και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία, κάνοντας το 25-23.

Στο τρίτο σετ οι Βελγίδες ήταν καλύτερες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του. Πήραν τα ηνία με 10-7 και 20-16 και έγραψαν εύκολα το 25-19. Το Μαρκόπουλο απάντησε στο τέταρτο σετ, αν και έκανε τα εύκολα δύσκολα στο τέλος. Προηγήθηκε με 6-2, 15-10 αλλά με τρεις σερί πόντους που δέχτηκε στη συνέχεια βρέθηκε πίσω με 20-19. Στο φινάλε κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμο και στο δεύτερο σετ μπολ που είχε έφερε το ματς στα ίσα με 26-24.

Έτσι τα πάντα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ, στο οποίο ο Ερμής κυριάρχησε πλήρως. Ξέφυγε γρήγορα-γρήγορα με 9-3, οι φιλοξενούμενες προσπάθησαν να μπουν στη διεκδίκηση της νίκης και το πέτυχαν εν μέρει, μειώνοντας σε 11-9 και 14-13 αλλά οι Βελγίδες δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και έκαναν το 15-13.

Τα σετ: 30-28, 23-25, 25-19, 15-13.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ