ΓΝΩΜΕΣ

Ενδιαφέρον – υπενθύμιση

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Χρήστο Μπούρμπο και αξιολογεί την περίπτωση του Έλληνα ακραίου μπακ.

Ενδιαφέρον – υπενθύμιση

Δεν είναι το όνομα που εξιτάρει την φαντασία, εκτοξεύει τις απαιτήσεις και πιθανότατα δεν θα ενθαρρύνει κιόλας την πώληση των εισιτηρίων διαρκείας. Ούτε ήταν στην κορυφή της λίστας ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για την κάλυψη του δεξιού άκρου της άμυνας. Ήταν όμως πρώτος μεταξύ των παικτών, που δεν απαιτείται μεταγραφικό αντίτιμο, δηλαδή των ποδοσφαιριστών που μπορούν να μετακινηθούν ως ελεύθεροι.

Ο Χρήστος Μπούρμπος αποτελεί επιλογή των υπευθύνων για τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού και στην ουσία είναι η πρώτη έμπρακτη υπενθύμιση ότι “μπορεί ο Παναθηναϊκός να πέτυχε το ταβάνι των αγωνιστικών του στόχων, ωστόσο η οικονομική του κατάσταση δεν παρουσίασε ακόμη μεταβολή τέτοια που να διευκολύνει ανοίγματα στο παζάρι των αγορών.

Για όσους δεν έχουν ολοκληρωμένη εικόνα του πρωταθλήματος της Superleague και το ποια είναι τα στοιχεία που ώθησαν τους Νίκο Νταμπίζα και Γιάννη Αναστασίου να εστιάσουν στον 31χρονο Έλληνα ποδοσφαιριστή, αρκεί μία επίσκεψη στη σελίδα της στατιστικής υπηρεσίας του Κώστα Γαλάνη και θα λάβουν τις απαντήσεις.

Αυτός είναι ο Μπούρμπος

Ο Χρήστος Μπούρμπος είναι μαζί με τον συμπαίκτη του Μιγιάζες και τους Νάνο (Παναθηναϊκός) και Γκάλο (Παναιτωλικός) τα μοναδικά ακραία μπακ της Superleague που βρίσκονται στην πρώτη εικοσάδα όλων των κατηγοριών αξιολογούμενων ενεργειών. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

Είναι 18ος συνολικά στη Superleague στο σύνολο των αξιολογούμενων ενεργειών (κατηγορία που ευνοεί κυρίως τους παίκτες της μεσαίας γραμμής) με 380, έναντι 551 του Γκάλο (4ος) και 437 του Νάνο (8ος).

Είναι 15ος συνολικά στη Superleague στην κατηγορία συντονισμού της ομάδας (επίσης κατηγορία που ευνοεί τους μέσους), δηλαδή των προσπαθειών ανάπτυξης που πέρασαν από τα πόδια του, με 319, έναντι 498 του Γκάλο (3ος) και 391 του Νάνο (6ος).

Είναι 6ος συνολικά στη Superleague στα κλεψίματα με 76, έναντι 64 του Γκάλο (15ος), ενώ ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που τον ξεπερνά είναι ο Ζέκα (πρώτος στην κατηγορία) με 93.

Είναι 9ος συνολικά στη Superleague στην κατηγορία perfect crosses, δηλαδή τα γεμίσματα στην αντίπαλη περιοχή που βρήκαν συμπαίκτη του και οδήγησαν σε τελική προσπάθεια, με 48, έναντι 69 του Γκάλο (4ος) και 52 του Νάνο (7ος).

Η διαφορά με Γκάλο

Απ’ όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που είχε σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη του ΟΦΗ και στο επιθετικό παιχνίδι του, χωρίς ωστόσο να αμελεί τα ανασταλτικά καθήκοντα, έχοντας μάλιστα μόλις 3 κίτρινες κάρτες (καμία αποβολή) σε 2.394 αγωνιστικά λεπτά και περισσότερα κερδισμένα φάουλ (60) απ’ όσα παραχώρησε (46).

Αν κι εφ’ όσον κερδίσει την ελευθερία του από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία έχει προσφύγει για την διασφάλιση των οφειλομένων (υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ) γίνεται ένα από τα φαβορί για την κάλυψη της θέσης, με τον Γκάλο με τον οποίο συναγωνίστηκαν ως το νήμα για τον τίτλο του MVP της θέσης, να κοστολογείται από την Μπράγκα κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ…

Διαβάστε ακόμη:

Στο πλευρό του Νταμπίζα οι Αλαφούζος, Σαραβάκος

Παρέσυρε μοτοσικλέτα ο Νταμπίζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK