ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούπερ: “Περιμέναμε το μοιραίο”

Η ενότητα που επέδειξαν οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν το... κλειδί της επιτυχίας για τον ΝτούσανΜπάγεβιτς, την ώρα που ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μιλούσε για πρόβλημα ηθικού των ποδοσφαιριστών του.

Κούπερ: “Περιμέναμε το μοιραίο”
Στην πρωτοφανή ενότητα και διάρκεια στο παιχνίδι των παικτών του στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα ο
Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής της ΑΕΚ αρχικά σχολίασε το καθαρά αγωνιστικό μέρος, λέγοντας: “
Ήταν ένα καλό ματς. Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο. Είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Δημιουργήσαμε 2-3 ευκαιρίες και πετύχαμε ένα γκολ. Στην επανάληψη έγινε κάτι που δεν θέλω να το σχολιάσω”.



Στη συνέχεια, ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο πως αντέδρασαν οι παίκτες του τόσο στο αριθμητικό μειονέκτημα, όσο και στο προβάδισμα του Άρη: “
Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που πίστεψαν και ανέτρεψαν το σκορ. Πρώτη φορά είχαμε τόση διάρκεια. Είχαν πίστη και πάθος οι παίκτες μου μέχρι τέλος. Ακόμα και όταν ο Άρης έκανε ευκαιρίες και θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-3 το πίστεψαν. Μπήκαν ενωμένοι και δυνατοί στο γήπεδο. Συγχαρητήρια και στον κόσμο για τη στάση που κράτησε και μας βοήθησε. Η ψυχολογία πάντα βοηθάει ”.



Απο την πλευρά του ο
Έκτορ Ραούλ Κούπερ, στάθηκε στη νοοτροπία και στο ηθικό των ποδοσφαιριστών του, λέγοντας: “
Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε το παιχνίδι. Μπορούμε να το χωρίσουμε σε τρία σημαντικά κομμάτια. Είχαμε ένα περίεργο ηθικό. Στην αρχή του παιχνιδιού, ήταν ισορροπημένο και είχαμε ευκαιρίες. Δεχτήκαμε ένα πολύ όμορφο γκολ. Στην πραγματικότητα, μετά από το 1-2 και έχοντας παίκτη παραπάνω φάνηκε να έχουμε τον έλεγχο, αλλά είχαμε έξι-επτά καταστροφικά λεπτά. Επιστρέφω στο ηθικό γιατί δεχτήκαμε δύο ανόητες κόκκινε κάρτες . Όταν είσαι καλά δεν δέχεσαι τέτοιες κόκκινες. Επιμένω σε αυτόν τον τομέα γιατί έχουμε τρία ματς ακόμα. Δεν είμαστε τόσο οργανωμένοι. Το μόνο που μένει να κοιτάξουμε μπροστά. Αλλά δυστυχώς χάσαμε μια χρυσή ευκαιρία που είχαμε στα χέρια και δεν πήραμε στο τέλος τίποτα. Επαναλαμβάνω όμως το θέμα ήταν το ηθικό. Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε το σκορ και η ομάδα μου έδειξε πως δεν μπορεί να το πετύχει αυτό ”.



Μάλιστα στη συνέχεια φρόντισε να δώσει και εξηγήσεις: “
Όταν μίλησα για το πληγωμένο ηθικό, είχε να κάνει με το θέμα του τελικού όπου είχαμε μεγάλη φιλοδοξία. Δεν είναι τόσο απλό να επανέλθεις. Με την αρχη των πλέι-οφ απέναντι στον Ολυμπιακό δείξαμε ότι είχαμε τα αποθέματα και φάνηκε και σε κάποια διαστήματα σήμερα. Θα πρέπει να προβληματιστώ για τις απουσίες. Θεωρώ ότι ο εγωισμός αυτών που θα μπουν θα βοηθήσει. Δεν έχουν τελειώσει τα πλέι-οφ για εμάς ”.



Όσον αφορά για την απόδοση της ομάδας του στο τελευταίο καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε 20λεπτο, είπε: “
Είναι περίπλοκο να δώσω εξήγηση για αυτό. Από τον πάγκο είχα την αίσθηση ότι η ομάδα μου δεν έκανε τίποτα. Είχε μεγάλο κενό. Ούτε αμυνόμασταν, ούτε επίθεση είχαμε ούτε κυκλοφορία. Και δείχναμε σα να περιμέναμε το μοιραίο. Επιμένω για το ηθικό. Είχαμε κάποια προβλήματα, χάσαμε και το Κύπελλο. Κάναμε δώρο σήμερα, είχαμε προβάδισμα και παίκτη περισσότερο και δεν μπορώ να καταλάβω πως καταφέραμε να μην το εκμεταλλευτούμε ”, ενώ τέλος επεσήμανε το πόσο μεγάλο προβλημα ήταν οι τραυματισμοί των
Αράνο (για αυτό έγινε αλλαγή) και
Βανγκέλι.



Απόλυτα ικανοποιημένος απο τη νίκη της ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο
Άρνε Γκρέταρσον κατά την έξοδό του απο το Ολυμπιακό Στάδιο: “
Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ήταν φανταστικό το αποτέλεσμα. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια με το ίδιος πάθος και δύναμη“.



Μετά το τέλος του αγώνα οι συνεργάτες του
Σταύρου Αδαμίδη,
Κοσμετάτος,
Καψής και
Καπετανάκης κατέβηκαν στα αποδυτήρια και όσους παίκτες συναντούσαν εκεί τους έδιναν συγχαρητήρια για τη θεαματική ανατροπή και τη νίκη που σημείωσαν. Τα “μπράβο” του πρόεδρου της ΑΕΚ μετέφερε στους “κιτρινόμαυρους” ο
Βασίλης Δημητριάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK