ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαλβέρδε: “Αξίζουμε την πρόκριση”

Αφού πρώτα έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου ενόψει Αρσεναλ, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τόνισε πως ο Ολυμπιακός αξίζει να περάσει στη φάση των "16" του Champions League. Ολη η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού προπονητή. Τοροσίδη: "Καλό και το Europa League". Δείτε videos.

Βαλβέρδε: “Αξίζουμε την πρόκριση”
AP Photo/Rod Boren

Αρχικά, ο Βαλβέρδε αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι: ” Έχουμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς, ειδικά στο κέντρο. Αλλά δεν το σκεφτόμαστε αυτό, θέλουμε να κερδίσουμε. Είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Δεν γνωρίζω ποιοι παίκτες θα παίξουν αύριο από την Άρσεναλ. Αλλά δεν με απασχολεί, αφού είναι όλοι καλοί παίκτες. Δεν έρχονται εδώ για να μας χαρίσουν κάτι. Είναι τεχνική και γρήγορη ομάδα. Αλλά όπως και να έχει, εμείς θέλουμε τη νίκη. Ή Άρσεναλ είναι ομάδα με μεγάλη αξία και έχει ήδη προκριθεί. Μένει ακόμη μια προπόνηση για να δούμε αν προλαβαίνει ο Φουστέρ και να δούμε την κατάσταση του Ορμπάιθ. Εμείς αύριο θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, μπροστά στον κόσμο μας. Έχουμε καταφέρει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε αυτοί που πρέπει για να κερδίσουμε αύριο. Να παίξουμε δυνατά, γρήγορα, όπως ξέρουμε. Αν είμαστε μέτριοι δεν θα τα καταφέρουμε”.

Και πρόσθεσε: ” Θα βάλουμε γρήγορα ένα γκολ, θα κλειστούμε μετά πίσω και στο τέλος θα βάλουμε και ένα δεύτερο και θα κερδίσουμε (γέλια). Θέλουμε από το πρώτο λεπτό να παίξουμε όπως πρέπει. Να αποφύγουμε το κακό ξεκίνημα που είχαμε στο Λονδίνο και χάναμε 2-0 στο 20′.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε: ” Πιστεύω πως αξίζουμε την πρόκριση και θέλω να το καταφέρουμε. Μετά δεν ξέρω που μπορούμε να φτάσουμε. Όλοι οι προπονητές πιστεύουν ότι η ομάδα τους αξίζει. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να περιμένει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση, διαφημίζουν το ποδόσφαιρο της χώρας. Για εμένα δεν είναι κάτι παραπάνω το να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Είναι πολύ σημαντικό πρώτα για την ομάδα, αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο. Είναι ένα κρίσιμο ματς για τον σύλλογο και εμένα, αλλά μόνο σαν προπονητή του Ολυμπιακού. Όχι για εμένα προσωπικά. Η Μαρσέιγ έχει το προβάδισμα, αυτή τη στιγμή. Μας νοιάζει να κερδίσουμε την Άρσεναλ και αν τα καταφέρουμε, πιθανόν να περάσουμε εμείς στην επόμενη φάση”.

“Καλό και το Europa League”

Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος είπε: “Είναι παιχνίδι πρόκρισης για εμάς. Η αγωνιστική κατάσταση του πρωταθλήματος δεν αντιπροσωπεύει το πως παίζουμε στην Ευρώπη. Έχουμε καλές εμφανίσεις στο Champions League. Έχουμε διαφορετική ψυχολογία, λόγω διοργάνωσης. Στόχος μας αύριο είναι η νίκη. Αν τα καταφέρουμε και μας ευνοήσει και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, καλώς. Αλλιώς και το Europa League, είναι καλό. Δεν έχει σημασία με ποιους θα παραταχθεί η Άρσεναλ. Όλοι οι παίκτες της είναι πολύ καλοί. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίζουν. Δεν έχει σημασία να σκοράρω εγώ, αρκεί να κερδίσει η ομάδα. Μακάρι να κάνει και η Ντόρτμουντ το καθήκον της και να προκριθούμε. Η ομάδα δικαιούταν κάτι παραπάνω και στην Άρσεναλ και στο Ντόρτμουντ. Αλλά αυτά πλέον δεν έχουν σημασία. Με νίκη αύριο μπορούμε να προκριθούμε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK