Συνάντηση κορυφής με θέμα το γηπεδικό
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση κορυφής μεταξύ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Ανδρέας Βγενόπουλος, Νικόλας Πατέρας συναντήθηκαν στο γραφείοτου προέδρου της ΠΑΕ στο Κολωνάκι, με κύριο θέμασυζήτησης την υπόθεση του γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού. Παρών στη συνάντησηήταν και ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ για το γήπεδο, Βαγγέλης Σαμαράς.
Γιάννης Βαρδινογιάννης αποχώρησε από το γραφείο του Νικόλα Πατέρα και 25′ αργότερα τον ακολούθησε ο
Ανδρέας Βγενόπουλος, χωρίς ωστόσο κανείς από τους δύο να κάνει κάποια δήλωση. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός μετά την καταγγελία της σύμβασης για το Βοτανικό περιμένει από το Δήμο Αθηναίων την πρότασή του.
Μάλιστα οι μέτοχοι συμφώνησαν στα ακόλουθα σημεία:
Πρώτον, ο προτεινομενος νόμος από μόνος του είναι πλέον σαφές ότι δεν επαρκεί για να υπάρχει άμεση εξέλιξη στο θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου. Θα πρέπει ο Δήμος Αθηναίων να επιδείξει απαρέγκλιτη βούληση και να επανέλθει άμεσα με συνολικό σχέδιο και πλάνο ενεργειών για την υλοποίηση του προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης. Άλλωστε, ο Δήμος Αθηναίων είναι φορέας υλοποίησης του έργου και εκτός από το πλάνο ενεργειών θα πρέπει να καταθέσει και χρονοδιάγραμμα για την πρόοδο του έργου.
Δεύτερον, το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για το έργο και ως εκ τούτου, πέρα από την εγρήγορση, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση ώστε να αξιολογούνται οι εξελίξεις.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν άνθρωποι του Παναθηναϊκού, με τα σημερινά δεδομένα, το έργο του νέου γηπέδου της ομάδας αντιμετωπίζεται από μηδενική βάση. Η στάση του Δήμου Αθηναίων θα κρίνει τα επόμενα βήματα και αναμένονται εξελίξεις σύντομα, μπορεί και την επόμενη εβδομάδα, για το γηπεδικό.
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά το θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και 2,5 μήνες,οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εν ευθέτω χρόνω.
Την ίδια ώρα η πράσινη ΠΑΕ διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα δημοσιεύματα περί ελλείμματος 90 εκ. ευρώ στα ταμεία της ομάδας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως ο οικονομικός έλεγχος της εταιρείας που έχει αναλάβει να το πράξει αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Τέλος, στην Αθήνα βρίσκεται από την Πέμπτη ο μάνατζερ του Σιντνέ Γκοβού για να συναντηθεί με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και να συζητήσουν για το μέλλον του πελάτη του.
Όσον αφορά τα αγωνιστικά θέματα ο Σεμπάστιαν Λέτο προπονήθηκε κανονικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα και ενδέχεται να είναι στην αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα. Πρόγραμμα ενδυνάμωσης ακολουθεί ο Σωτήρης Νίνης και θα μείνει εκτός αγώνα.