14η αγ.: Δεν έφθανε o Γκέκας, συντριβή για Σάλκε, στα χνάρια του Μίλερ ο Γκόμεζ (vid)
Ο Φάνης Γκέκας επέστρεψε στα γκολ, αλλά αυτό δεν αρκούσε στην Άιντραχτ να πάρει αποτέλεσμα από την Μπάγερν Μονάχου.Πάντα πρώτη η Ντόρτμουντ,μετά το 4-1 επί της Γκλάντμπαχ.Νέος διασυρμός της Σάλκε (5-1 από την Καϊζερσλάουτερν)...έμφραγμα στις καθυστερήσεις για Λεβερκούζεν.
Στη Βεστφαλία η Ντόρτμουντ επέστρεψε για να πετύχει την 5η εντός έδρας νίκη σε 7 αγώνες και να διατηρήσει το
+7 από τη δεύτερη θέση. Η Γκλάντμπαχ είχε αντίθεση άποψη και στο 33′ με τον Ρέους. Πριν καν προλάβει να ανησυχήσει ο ευέξαπτος Γιούργκεν Κλοπ ο Νέβεν Σούμποτιτς ισοφάρισε
στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και το σενάριο του αγώνα πήρε τη φυσιολογική του ροή. Επτά λεπτά χρειάστηκαν οι Βεστφαλοί για να πάρουν το προβάδισμα
με γκολ του Καγκάβα, το οποίο προήλθε και πάλι από πάσα του Γκέτζε. Στο 77′ ο Μπάριος έδωσε ασίστ στον Γκρόσκροϊτζ και δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Παραγουανός σκόραρε το 8ο τέρμα του στη σεζόν και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Άιντραχτ Φρανφκούρτης, σε έναν αγώνα που και ο Φάνης Γκέκας βρήκε εκ νέου την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Έλληνας επιθετικός έφθασε τα 12 γκολ στο πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας στο 33′ το γκολ με το οποίο ο Τίμοστσουκ έδωσε το προβάδισμα στους Βαυαρούς. Η Άιντραχτ δεν άντεξε όμως στην επανάληψη και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (59′-61′) οι Μίλερ, Γκόμεζ (σ.σ σκόραρε για 5ο συνεχόμενο αγώνα πρωταθλήματος, το ρεκόρ για την Μπάγερν το έχει ο Μίλερ με 9) έδωσαν τέλος στα όνειρα της για ένα θετικό αποτέλεσμα στην “Αλιάντζ Αρίνα”. Στο 87′ πέρασε στον αγώνα ο Αμανατίδης και ένα λεπτό μετά ο Τίμοστσουκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Νέο πισωγύρισμα για τη Σάλκε, η οποία μπορεί να προελαύνει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εντός συνόρων συνεχίζει να είναι απογοητευτική. Η Καϊζερσλάουτερν τη σκόρπισε με 5-0 και την ανάγκασε να επιστρέψει κάτι λίγο παραπάνω από 18 χρόνια πίσω, όταν η Λεβερκούζεν την είχε συντρίψει τότε με σκορ 6-1. Ο Λάκιτς σκόραρε δις για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Τίφερτ, αφού αυτός προετοίμασε τα τρία πρώτα γκολ της ομάδας του. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη σε έκταση ήττα της προπονητικής καριέρας του Φέλιξ Μάγκατ.
Μεγάλη ευκαιρία να διατηρηθεί μόνη στην 3η θέση έχασε η Λεβερκούζεν. Ο Σαμ έδωσε το προβάδισμα στις “ασπιρίνες” μόλις στο 8′ του εκτός έδρας αγώνα με τη Χόφενχαϊμ και δύο λεπτά μετά ο φορμαρισμένος Βιντάλ τους έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Ωστόσο ο Σαλίχοτζιτς μείωσε πριν το τέλος του ημιχρόνου και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σίγκουρντσον χάρισε στην ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας.
Iσόβαθμο της ομάδας του Χάινκες και το Ανόβερο, μετά το άνετο 3-0 επί της Φράιμπουργκ. Στα δύο πρώτα γκολ συνδυάστηκαν ο Σλάουντραφ με τον Για Κονάν και στο τελευταίο ο δεύτερος έδωσε την ασίστ τον Χάνκε. Στο Αμβούργο η Στουτγάρδη είχε τις απαντήσεις στα ερωτηματικά που της έθεταν συνεχώς οι γηπεδούχοι, αλλά παίζοντας με δέκα λόγω αποβολής του Μαρικά δεν μπόρεσε να αντισταθεί ως το τέλος.
Με τον Ούγκο Αλμέιδα να σκοράρει τρεις φορές από το 1′ μέχρι το 64′ η Βέρντερ Βρέμης βρήκε το δρόμο για τη νίκη ( 3-0)απέναντι στη Σαν Πάουλι. Μάλιστα ο Πορτογάλος στράικερ αμαύρωσε την εξαιρετική του επίδοση με την κόκκινη κάρτα που πήρε στο 80ο λεπτό. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι φιλοξενούμενοι, μια και αποβλήθηκε στο φινάλεο Τόραντ.
Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής η Μάιντζ νίκησε με 3-0 τη Νυρεμβέργη. Με βάση το γκολ του Σίρλε από τα μέσα του πρώτου ημιχρόνου (27′), η ομάδα του Τόμας Τούτσελ επιβεβαίωσε ότι εφέτος βρίσκεται ένα σκαλί πάνω από την αντίπαλό της και με ακόμη δύο γκολ στο δεύτερο μισό του αγώνα έφτασε σε μια άνετη νίκη με 3-0. Το δεύτερο γκολ ήρθε από τον Νοβέσκι στο 54′, ενώ ο Αλαγκί ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 86′. Ο Αντρέας Ίβανσιτς δεν ήταν στο αρχικό σχήμα, ωστόσο αγωνίστηκε στα τελευταία 21 λεπτά του αγώνα.
Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Μάιντζ-Νυρεμβέργη 3-0
(27′ Σίρλε, 54′ Νοβέσκι, 86′ Αλαγκί)
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν 2-2
(39′ Σαλίχοτζιτς, 94′ πεν. Σίγκουρντσον – 8′ Σαμ, 10′ Βιντάλ)
Καϊζερσλάουτερν-Σάλκε 5-0
(8′, 56′ Λάκιτς, 39′ Αμεντίκ, 76′ Ιλίσεβιτς, 88′ Μόραβεκ)
Αμβούργο-Στουτγκάρδη 4-2
(4′ Τροχόφσκι, 29′ Πιτρόιπα, 36′ Πέτριτς, 60′ Φαν Νίστελροϊ – 9′ Μαρίκα, 46′ Γκέντνερ)
Ανόβερο-Φράιμπουργκ 3-0
(15′ Σλάουντραφ, 73′ Κονάν, 89′ Χάνκε)
Μπάγερν Μονάχου-Άιντραχτ 4-1
(29′, 88′ Tίμοστσουκ, 59′ Μίλερ, 61′ Γκόμεζ – 33′ Γκέκας)
Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ 4-1
(45′ Σούμπιτιτς, 52′ Καγκάβα, 77′ Γκρόσκροϊτζ, 88′ Μπάριος – 33′ Ρέους)
Βέρντερ Βρέμης-Σαν Πάουλι 3-0
(1′, 20′, 64′ Αλμέιδα)
Κολονία-Φράιμπουργκ 1-1
(51′ Νοβάκοβιτς – 81′ Σίσερο)
Μπάγερν – Άιντραχτ 4-1
Kαϊζερσλάουτερν – Σάλκε 5-0
Aνόβερο – Φράιμπουργκ 3-0
Μάιντζ – Νυρεμβέργη 3-0
Nτόρτμουντ – Γκλάντμπαχ 4-1