ΠΑΟΚ-Λάρισα 76-66
ουδαία βαθμολογική ανάσα για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 76-66 της Λάρισας στο κλειστό της Πυλαίας. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη παρότι στα μισά του ματς βρισκόταν πίσω στο σκορ έκανε το "come back" και κατάφερε, με κορυφαίο τον αρχηγό, Δημήτρη Βεργίνη να φτάσει σε μια σημαντική νίκη.
Νίκη ανάσα
Σπουδαία βαθμολογική ανάσα για τον
ΠΑΟΚ που επικράτησε με
76-66 της
Λάρισας στο κλειστό της Πυλαίας. Η ομάδα του
Κώστα Φλεβαράκη παρότι στα μισά του ματς βρισκόταν πίσω στο σκορ έκανε το “come back” και κατάφερε, με κορυφαίο τον αρχηγό,
Δημήτρη Βεργίνη να φτάσει σε μια σημαντική νίκη.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα που κυριάρχησε στο παρκέ της Πυλαίας ήταν ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη, με τη βοήθεια του κόσμου, απέδωσε καλό μπάσκετ και μετά τα πρώτα λεπτά κράτησε την διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Η Λάρισα προηγήθηκε με 4-6 όμως ένα σερί 8-0 έφερε τους γηπεδούχους στο +6 ( 12-6). Το τέλος της πρώτης περιόδου βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να προηγείται με 14 πόντους, 24-10.
Στην δεύτερη περίοδο τα πράγματα άλλαξαν. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους, και με τους Κλιμαβίτσιους και Παπανικολόπουλο (τελείωσαν το ημίχρονο με 12 πόντους έκαστος)για οδηγούς κατάφεραν να ανατρέψουν την διαφορά των 14 πόντων που είχε πάρει ο “δικέφαλος του βορρά”. Περίπου στα μισά της περιόδου έφεραν το παιχνίδι στο 29-29 ενώ το τέλος του πρώτου μισού του αγώνα βρήκε την ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη να προηγείται με 33-37.
Το τρίτο δεκάλεπτο επιφύλλασε και αυτό ανατροπές. Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και με τον Δημήτρη Βεργίνη(είχε 11 πόντους στο τρίτο κομμάτι του ματς) να δίνει πολλές βοήθειες κατάφερε να αρχικά να μειώσει και στη συνέχεια να πάρει κεφάλι στο σκορ (54-46). Το τέλος της περιόδου βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 57-50 με τον αρχηγό του, Δημήτρη Βεργίνη να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα.
Η πολύ καλή εμφάνιση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα κάθως κατάφεραν να κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου την Λάρισα και τελικά να πάρουν τη νίκη. Λίγο μετά το ξεκίνημα της περιόδου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τέσσερις πόντους (64-60) όμως αυτό δεν πτόησε τους Θεσσαλονικείς που με ένα σερί 14-4 (74-64) καθάρισαν το παιχνίδι. Το τελικό 76-66 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.
Σταρ
Ο τίτλος αυτός πάει στον Δημήτρη Βεργίνη. Αρχηγός με τα όλα του ο captain του ΠΑΟΚ που με 22 πόντους (4 στα 5 τρίποντα) και τέσσερις ασίστοδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μια μεγάλης σημασίας νίκη.
Η απογοήτευση
Η Λάρισα του δευτέρου μέρους. Η ομάδα του Κώστα Πιλαφίδη δεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική στην επανάληψη έχασε εύκολα το προβάδισμα και τελικά ηττήθηκε απότο συγκρότηματου Κώστα Φλεβαράκη.
Το σχόλιο
Δύο στα δύο για τον Κώστα Φλεβαράκη στο πρωτάθλημα. Δύο εβδομάδες μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στο Ελληνικό (μεσολάβησε ο αγώνας κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό), οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν και την ΑΕΛ στην Πυλαία και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο απο την ζώνη του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους στο δεύτερο μέρος και τελικά ηττήθηκαν με 76-66 από τον ΠΑΟΚ που μετά την έλευση του Κώστα Φλεβαράκη έχει πάρει τα πάνω του.
Τα δεκάλεπτα: 24-10, 33-37, 57-50, 76-66
ΠΑΟΚ (Κώστας Φλεβαράκης): Ρίνγκστρομ 1, Γκιλέσπι 8, Βεργίνης 22, Ντιαρά 20, Χαριτόπουλος 6, Ρόου 9, Κούβελας 2, Δεμερτζής, Σόντερς 8
ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 6, Κις 6, Παπανικολόπουλος 16, Παπαχρήστος 4, Αγγελακόπουλος, Τιγκ 2, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 20, Καραβανάς, Τσέρανιτς 12