Ελεύθερος ο Σταύρος Ψωμιάδης, “θέλει να παραδοθεί ο Μάκης”, λένε…
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους έμεινε ο Σταύρος Ψωμιάδης. Πιο συγκεκριμένα, θα πληρώσει 250.000 ευρώ εγγύηση μέσα σε ένα μήνα (δευσμεύτηκε και ένα ακίνητο αξίας 550.000 ευρώ), ενώ του επιβάλλεται και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, όπως άλλωστε, ισχύει και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, αλλά και άλλοι περιοριστικοί όροι. "Είμαι δικαιωμένος. Με μπλέξανε χωρίς να φταίω", ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος της προσωρινής κράτησής του και πριν αποχωρήσει μαζί με την αδερφή του Χριστίνα από την Ευελπίδων.
Μάκη Ψωμιάδη. Μέχρι αυτή τη στιγμή, βέβαια, ο ισχυρός άνδρας της
Καβάλας εξακολουθεί και διαφεύγει τη σύλληψη, αν και σε δηλώσεις του είχε καλέσει την Εισαγγελία να ρίξει το βάρος της σ’ αυτόν κι όχι στο γιο του. Γι’ αυτό, άλλωστε, και υπάρχει η υπόνοια πως σύντομα θα βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ένας από τους πρωταγωνιστές, βάσει κατηγορητηρίου, των βρώμικων κυκλωμάτων.
Ο δικηγόρος του Σταύρου Ψωμιάδη, Χρήστος Στάθης, μιλώντας για την απελευθέρωση του εντολέα του και τον πατέρα του Μάκη Ψωμιάδη, ανέφερε: ”
Σοκαρίστηκε όταν έμαθε πως ο γιος του θα περάσει σήμερα από τον ανακριτή. Απ’ όσο γνωρίζω, θέλει να παραδοθεί“.
Ο Σταύρος Ψωμιάδης στο υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον του Ανακριτή αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες λέγοντας: ” Αρνούμαι με ιδιαίτερη έμφαση όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Στην ΠΑΕ Καβάλα, τυπικά μετέχω ως πρόεδρος. Ο πατέρας μου Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται πίσω από την διοίκηση της ΠΑΕ“.
” Στην Καβάλα μεταβαίνω μονάχα κατ’ εξαίρεση για την παρακολούθηση αγώνων ή για να ασχοληθώ με θέματα μεταγραφών. Την ουσιαστική διοίκηση ασκούσε το ΔΣ και ιδίως ο αντιπρόεδρος Σταύρος Μπακιρτζής και ο Γενικός Αρχηγός, Κωνσταντίνος Τσαλίκης. Τα πρόσωπα που αναφέρονται ότι στοιχημάτισαν στον αγώνα Αγροτικού Αστέρα-Καβάλας στις 28-10-2009, Χαβενετίδης, Δημητρίου και Δήμου, ουδόλως γνώριζα“.
* Ελεύθερος καταβάλλοντας εγγύηση 15.000 ευρώ έμεινε ο bookmaker Ανδρέας Δημόπουλος, ενώ αντίθετα, ο έτερος bookmaker Βασίλης Καρακούλιας κρίθηκε προφυλακιστέος.