Τσόμπελ: “Αν φοβόμαστε, να πάμε σπίτι”
Αποφασιστικός παρουσιάστηκε ο τεχνικός της Ντιναμό Τιφλίδας, Ράινερ Τσόμπελ, στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.
“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τα 100 χρόνια του. Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε με τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Είναι ιστορικό ιωβηλαίο για τον Παναθηναϊκό. Δεν τον είδαμε από κοντά στο τελευταίο του φιλικό εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Το είδα στο βίντεο, αλλά εκεί δεν μπορείς να δεις τα πάντα. Εχουμε 5% πιθανότητες, αλλά θα παλέψουμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Το φαβορί είναι ασφαλώς ο Παναθηναϊκός. Ομως, στο ποδόσφαιρο, ίσως συμβεί κάτι που δεν περιμένεις”.
“Αν έχεις δει μόλις ένα ματς και αυτό στο βίντεο, αυτό είναι πρόβλημα. Μακάρι να τον είχα δει από κοντά. Ο Παναθηναϊκός είναι μια νέα ομάδα και ίσως αυτό προβληματίζει και τον προπονητή του. Υπάρχουν ερωτηματικά, όμως πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο”.
“Αν φοβόμαστε, να πάμε σπίτι τώρα. Δεν φοβόμαστε, αλλά έχουμε σεβασμό στον Παναθηναϊκό. Είδαμε ότι έχει καλούς παίκτες στο φιλικό, αλλά μπορεί να είναι κι άλλοι πολύ καλοί στο μεταξύ μας παιχνίδι. Θα με ικανοποιήσει μια νίκη, όπως συμβαίνει πάντα. Ομως, αν μπορέσουμε να φύγουμε με ισοπαλία ή με μια ήττα με μικρή διαφορά, θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Ομως, το καλύτερο θα είναι να νικήσουμε. Δεν ήρθαμε εδώ για να… πιούμε καφέ, αλλά να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε”.
Τέλος, αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές του “τριφυλλιού”, ο Τσόμπελ είχε μία ενδιαφέρουσα ανάλυση: “Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς σταρ και πολλούς καλούς παίκτες. Δεν πρέπει να επικεντρώνεις σε έναν παίκτη. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες όπως ο Μάτος, ο Ζιλμπέρτο, ο Ιβανσιτς, αλλά και ο Σόουζα που δεν έχει έρθει ακόμα. Είμαστε σε καλή κατάσταση. Θα ακολουθήσουμε το δικό μας πλάνο και ίσως δημιουργήσουμε εμείς προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, είναι ότι με τα χρήματα που παίρνει ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, καλύπτει για δύο χρόνια τα χρήματα όλων των παικτών μας. Μερικές φορές όμως τα χρήματα δεν κάνουν τη διαφορά”.