ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

80 χρόνια πάθους

Το δικό μας classico είναι το προ των πυλών. Μην βιαστείτε να μας χαρακτηρίσετε ιερόσυλους. Οταν ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (και το αντίθετο βέβαια) το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει μεγάλες στιγμές. Θετικές ή αρνητικές αλλά πάντως μεγάλες. Τo Contra.gr σας παρουσιάζει το πιο μεγάλο ντέρμπι της χώρας. Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με το παιχνίδια ΟΦΗ-Λάρισα (17:00) και ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (19:00).

default image
Χρόνια τώρα βαστάει αυτή η
κολόνια. Κοντά στο 80. Η μάχη που χωρίζει την Ελλάδα στα δύο (όπως έγραφε κάποτε ένα αθλητικό περιοδικό) είναι μία.
Αυτή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ή τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αν προτιμάτε.

Από τους αδελφούς Ανδριανόπουλους και τον Αγγελο Μεσάρη στον Νέρι Καστίγιο και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Από το ποδηλατοδρόμιο του Φαλήρου και τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο νέο Καραϊσκάκη και στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αλλάζουν τα πρόσωπα, αλλάζει το φόντο της μάχης αλλά η ουσία παραμένει ίδια. Το πάθος στις αναμετρήσεις των δύο αιωνίων πάντα περισσεύει.

Στο παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στους δύο αντιπάλους στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν κρίνεται βέβαια ακόμη ο τίτλος όμως είναι γεγονός ότι σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, οι φιλοξενούμενοι αποκτούν τεράστιο προβάδισμα.

Διαβάστε ακόμη: (link:110438)”Βαζελοφονιάδες” και “γαυροφονιάδες”(/link)

Αυτό όμως που ενδιαφέρει τους φίλους των δύο ομάδων είναι η νίκη επί του μισητού πράσινου ή κόκκινου εχθρού. Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει άτομα του περιβάλλοντός μας να λένε: «μωρέ αυτούς να νικήσω δύο φορές θέλω. Τι να το κάνω το πρωτάθλημα;».

Το Contra.gr σας παρουσιάζει μέσα από το αφιέρωμά του την κλασική μονομαχία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εύχεται το βράδυ της Κυριακής να έχουμε μείνει όλοι άφωνοι με το θέαμα που θα έχουμε παρακολουθήσει. Και ακόμη μία ευχή για το τέλος, προς τα (πράσινα) παιδιά της κερκίδας (κόκκινα δεν θα υπάρχουν): Ηρεμία, παίδες. Ποδόσφαιρο είναι, όχι πόλεμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK