ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εγκρίθηκαν τα αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας στη Γερμανία

Παρά τις διαρκείς διαμαρτυρίες των φιλάθλων, οι σύλλογοι των 2 πρώτων κατηγοριών του πρωταθλήματος Γερμανίας ψήφισαν υπέρ των νέων, αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας στα γήπεδα της χώρας.

Εγκρίθηκαν τα αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας στη Γερμανία

Οι 31 από τους 36 συλλόγους της Bundesliga και της Zweiteliga υιοθέτησαν τις προτάσεις της λίγκας και ο πρόεδρός της Ράινχαρντ Ράουμπαλ, ανακοίνωσε τις αποφάσεις σε συνέντευξή Τύπου στα γραφεία της Φρανκφούρτης.

“Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι αυτές οι αποφάσεις δεν απειλούν την ποδοσφαιρική κουλτούρα μας. Θα εφαρμοστούν για να την προστατεύσουν. Η εξωτερική απειλή της απαγόρευσης εξέδρας ορθίων τέθηκε πλέον εκτός συζήτησης”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα 16 νέα μέτρα έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων, που εδώ και κάποιες εβδομάδες διαμαρτύρονται με τη σιωπή τους στα πρώτα 12 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα των αγώνων, διότι οι αποφάσεις επικυρώθηκαν στις 12 Δεκεμβρίου.

Ορισμένα από τα μέτρα κρίνονται ακόμα και αντισυνταγματικά, σύμφωνα με τους φιλάθλους. Σε περίπτωση που οι άνθρωποι ασφαλείας των γηπέδων θεωρήσουν κάποιον φίλαθλο ύποπτο, μπορούν να τον αναγκάσουν να βγάλει όλα τα ρούχα του για να προβούν σε σωματικό έλεγχο, κάτι που -σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία- επιτρέπεται να κάνουν μόνο αστυνομικοί και γιατροί.

Τα εισιτήρια που προορίζονται για την εκτός έδρας ομάδα θα μειωθούν, σε περίπτωση που οι σύλλογοι θεωρούν ότι το παιχνίδι ενέχει υψηλό κίνδυνο επεισοδίων. Μέχρι στιγμής, περίπου το 10% των εισιτηρίων καταλήγει στο φιλοξενούμενο και εάν οι σύλλογοι θα θελήσουν να μειώσουν αυτό το ποσοστό, οφείλουν να εξηγήσουν στη λίγκα και στην ομοσπονδία τους λόγους.

Οι αντιδράσεις

Ο κόσμος θεωρεί ότι η αυστηροποίηση των μέτρων θα επιφέρει μείωση της προσέλευσης σε ένα πρωτάθλημα που κατέχει τη δεύτερη θέση στην πληρότητα των γηπέδων σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος της Ουνιόν Βερολίνου, ομάδας που καταψήφισε την πρόταση, Ντιρκ Τσίνγκλερ, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Κάθε αριθμός που ακούστηκε στη συζήτηση των τελευταίων μηνών δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σύλλογοι έχουν συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές και τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες και έχουν κάνει ό,τι καλύτερο για να διασφαλίσουν πως η βόλτα στο γήπεδο είναι μία ασφαλής εμπειρία. Δεν υπάρχει κάνένας λόγος να υποκύψουμε στις πολιτικές πιέσεις και να εμφανίσουμε μία εικόνα δική μας ως ικανοί να παίρνουμε αποφάσεις, επειδή δεν υπήρχε ποτέ ζήτημα για το εάν ήμαστε όντως ικανοί να ενεργήσουμε, όταν χρειάζεται”.

Η πλειοψηφία των φιλάθλων δεν εξεπλάγην από την απόφαση της DFL, παρότι περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της λίγκας στην Φρανκφούρτη, για να διαμαρτυρηθούν. Οι οργανισμοί οπαδών, μάλιστα, ετοιμάζονται για νέες, πιο μαζικές διαμαρτυρίες, εξετάζοντας ακόμα και την ολική αποχή από τα γήπεδα για μία αγωνιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK