Πελεγκρίνι: “Η πρόκριση δεν κρίνεται από το πρώτο παιχνίδι”
Τις απόψεις του σχετικά με την επικείμενη αναμέτρηση της Βιγιαρεάλ με τον Παναθηναϊκό για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ ανέλυσε στην αθλητική εφημερίδα "Εξέδρα" ο τεχνικός των Λεβαντίνων, Μανουέλ Πελεγκρίνι.
“Υπάρχει μια μικρή σύγχυση σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί να είναι μια ομάδα χωρίς μεγάλη παράδοση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά αν προκρίθηκε ως πρώτη από τον όμιλό της για κάποιον λόγο έγινε. Δεν πιστεύω ότι είναι πιο εύκολη από άλλους αντιπάλους. Το πιο σημαντικό είναι το πως φτάνουμε οι δυο ομάδες σε αυτά τα παιχνίδια. Εμείς αρχίζουμε να ανακάμπτουμε και να βρίσκουμε τους ρυθμούς μας. Σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης δεν υπάρχουν βατοί αντίπαλοι. Κάποιος μπορεί να πει ότι ο Παναθηναϊκός έχει ‘μικρότερο’ όνομα από την Ιντερ, αλλά ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος στον όμιλο με δεύτερη την Ιντερ. Γι’ αυτό λέω ότι είναι δύσκολο να ξέρεις ποιος μπορεί να αποδειχθεί πιο δύσκολος αντίπαλος”.
Αναφορικά με το τι γνωρίζει για τον προσεχή αντίπαλο της Βιγιαρεάλ, δήλωσε: “Πρόκειται για μια έμπειρη και καλοδουλεμένη ομάδα. Γνωρίζουμε το ΟΑΚΑ από την περσινή σεζόν, όταν αντιμετωπίσαμε την ΑΕΚ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Είναι ένα μεγάλο γήπεδο, αλλά και με στίβο και γι’ αυτό δεν πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα μπορεί να μας επηρεάσει ιδιαίτερα. Το σημαντικό είναι όταν θα δώσουμε τη ρεβάνς να έχουμε ένα καλό προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας”.
Η νίκη είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος για το πρώτο ματς, όπως υπογραμμίζει: “Μια νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ στο γήπεδο μας θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα για την ρεβάνς. Πρέπει να παίξουμε με υπομονή και ψυχραιμία, να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ότι η πρόκριση δεν κρίνεται στο πρώτο παιχνίδι”.
Ο Χιλιανός τεχνικός μίλησε και για τα σχέδιά του αναφορικά με την απουσία του Γκονζάλο Ροντρίγκεζ από το κέντρο της άμυνας και του Τζουάν Καπντεβίλα από το αριστερό άκρο: “Οι απουσίες στην άμυνα είναι σημαντικές και είναι λογικό να νιώσουμε το κενό του Ροντρίγκεζ. Αλλά όπως πάντα λέω διαθέτουμε παίκτες ποιότητας και επιπέδου για να καλύψουν τα κενά. Ο Φαμπρίτσιο Φουέντες ετα πάει πολύ καλά στο κέντρο της άμυνας και υπάρχει και η εναλλακτική λύση του Σιγκάν. Ο Καπντεβίλα είναι αλήθεια ότι έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια, αλλά τόσο ο Μπρούνο, όσο και ο Χάβι Βέντα έχουν αγωνιστεί σε αυτήν τη θέση”.
Για το αγωνιστικό πλάνο απέναντι στον Παναθηναϊκό που αναμένεται να παραταχθεί αμυντικά, ο Πελεγκρίνι δεν ανησυχεί: “Πάνω απ’ όλα με απασχολεί η συνολική λειτουργία και η ατομική απόδοση της ομάδας μου. Πάντα δίνουμε προτεραιότητα στην μπάλα και έχουμε προσθέσει μια μεγαλύτερη κινητικότητα: Ενας συνδυασμός του νοτιοαμερικάνικου με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η φιλοσοφία μου αφορά παίκτες καλούς από τεχνικής πλευράς. Και αυτό μας έδωσε ένα ποδόσφαιρο σεβαστό στην Ευρώπη, όπου έχουμε χάσει πολύ λίγα ματς”.
Σε ερώτηση για την πτώση της ομάδας τους τελευταίους μήνες, αρνήθηκε ότι το “κίτρινο υποβρύχιο” βρίσκεται σε κρίση: “Εγώ πιστεύω ότι η Βιγιαρεάλ διανύει μια φυσιολογική περίοδο. Φέτος έχουμε μαζέψει περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα από οποιαδήποτε άλλη σεζόν σε αυτό το χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι μεγαλοποιούνται κάποια πράγματα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει προβληματισμός ή σκέψη ότι είμαστε σε άσχημη κατάσταση. Εδώ δεν υπάρχει κρίση. Οι αριθμοί πρέπει να αξιολογούνται σωστά και η Βιγιαρεάλ βρίσκεται σε τροχιά τετράδας, παλεύει για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ”.
Οσο για τον κορυφαίο παίκτη των Λεβαντίνων αυτήν τη στιγμή και το κατά πόσο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός, τον Τζιουζέπε Ρόσι, σημείωσε: “Από τεχνικής πλευράς είναι πολύ προικισμένος. Πάντα αφήνει το κοντρόλ ταχύτατα για να μπορέσει να τελειώσει την φάση. Είναι ταχύς και κινητικός. Σημαντικός; Σίγουρα, αλλά εξίσου σημαντικοί είναι και ο Χοσέμπα (σ.σ. Γιορέντε) με τον Νιχάτ”.