ΜΠΑΣΚΕΤ

11η αγ.: Ο Κατσικάρης γκρέμισε την Κάχα από την κορυφή

Την καλύτερη εμφάνισή της μέσα στη σεζόν πραγματοποίησε στο τοπικό ντέρμπι της Βασκονίας η Μπιλμπάο και νικώντας 99-95 την Κάχα Λαμποράλ την έριξε από την κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος.

11η αγ.: Ο Κατσικάρης γκρέμισε την Κάχα από την κορυφή

Η ομάδα του
Φώτη Κατσικάρη, η οποία ανέβηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ήταν πιο αποδοτική τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο δεκάλεπτο και παρά την αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι πρωταθλητές στην τελευταία περίοδο διατήρησε τα ηνία μέχρι τέλους.



Σπουδαία δουλειά έκανε το δίδυμο των
Άαρον Τζάκσον και
Μάρκο Μπάνιτς (φωτο) που είχαν από 26 και 20 πόντους αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια του
Άλεξ Μουμπρού, ο οποίος τέλειωσε το ματς με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο
Δημήτρης Μαυροειδής έπαιξε 11 λεπτά, πέτυχε 7 πόντους (3/9δ) και πήρε 7 επιθετικά ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης στα 6 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 2 πόντους.



Από την Κάχα ξεχώρισαν
Χέισλιπ (22π.),
Χουέρτας (19) και
Σαν Εμετέριο (16), αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για την ανατροπή.

Η ήττα της Κάχα ήταν ένα… δώρο προς τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στη Σαραγόσα. Με 16 πόντους του Κλέι Τάκερ και 14 του Φελίπε Ρέγες, η “βασίλισσα” επιβλήθηκε 84-65 μιας ομάδας που βασίστηκε αποκλειστικά στις διαθέσεις του Ντάρεν Φίλιπς.

Ευνοημένη βαθμολογικά και η Μπαρτσελόνα, μια και νικώντας 65-55 στο Βαγιαδολίδ αναρριχήθηκε στη δεύτερη θέση. Σε ένα ματς με χαμηλό σκορ και άσχημα ποσοστά στην επίθεση, όαση ήταν ο Ρίκι Ρούμπιο με 14 πόνους, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Εστουδιάντες-Καχασόλ 73-77
Λαγκούν Άρο-Γκραν Κανάρια 74-66
Βαλένθια-Μενόρκα 70-63
Μπιλμπάο-Κάχα Λαμποράλ 99-95
Ρεάλ Μαδρίτης-Σαραγόσα 85-65
Μπανταλόνα-Γρανάδα 67-74
Αλικάντε-Μάλαγα 80-72
Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 55-65
Μανρέσα-Φουενλαμπράδα 66-54

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK