17η αγ.: Στην κορυφή η Σίτι, ο Γκόμεζ πήρε ρεβάνς από τον Ντρογκμπά (vids)
Εν αναμονή των ντέρμπι της αγωνιστικής σε Μάντσεστερ και Λονδίνο η Σίτι βρήκε την ευκαιρία να νιώσει τη χαρά της κορυφής με το 3-1 επί της Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο.Η Λίβερπουλ παραδόθηκε και στη Νιούκαστλ, στο ντεμπούτο του Πάρντιου στονπάγκο των "καρακαξών".Νίκη-ανάσα για την Άστον Βίλα.
Στο “Άπτον Παρκ” οι “πολίτες” πήγαν με τον… άερα της καλύτερης ομάδας και πέρασαν με ένα σπουδαίο διπλό. Ο Γιάγια Τουρέ έκανε μεγάλο παιχνίδι και στο 30′ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ρόμπερτ Γκριν στάθηκε για δεύτερη φορά άτυχος στη χρονιά, αφού με την πλάτη του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των “σφυριών”. Αμφότερες οι άτυχες στιγμές του στην έδρα των Λονδρέζων, η πρώτη μετά από προσπάθεια του Κλιντ Ντέμπσεϊ (σ.σ στο παιχνίδι με τη Φούλαμ) και η άλλη μετά από σουτ του Τουρέ. Οι φιλοξενούμενοι έφθασαν σε σκορ θριάμβου στο 81′ και συνέχισαν το σερί που τους θέλει να είναι αήττητοι στις επτά τελευταίες (μετρούν 4 νίκες) επισκέψεις στο Λονδίνο με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο τους. Τα “σφυριά” απλώς μείωσαν, αλλά δύσκολα θα μπορέσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
Οι οπαδοί της Νιούκαστλ εξέφρασαν για άλλη μία φορά την αντίθεση τους στην απομάκρυνση του Κρις Χιούτον από τον πάγκο της ομάδας, πριν την έναρξη του αγώνα με τη Λίβερπουλ. Μετά το τέλος αυτού έδειξαν πιο ήρεμοι, αφού στο ντεμπούτο ο Άλαν Πάρντιου πήρε μία σπουδαία και χρήσιμη νίκη επί της Λίβερπουλ με σκορ 3-1.
Οι γηπεδούχοι είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Άντι Κάρολ, με τον διεθνή επιθετικό να δίνει την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του (σ.σσκόρερ ο Νόλαν)και να διαμορφώνει το τελικό 3-1 στις καθυστερήσεις. Ενδιάμεσα ο Κάουτ είχε ισοφαρίσει για τους “κόκκινους”, αλλά στο 80′ ο Μπάρτον είχε δώσει εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.
Με το τρίποντο της αυτό η Νιούκαστλ έπιασε τη Λίβερπουλ, νίκησε για πρώτη φορά τους “κόκκινους” και την Άρσεναλ μέσα σε μία χρονιά μετά από 15 χρόνια, ενώ ανάγκασε την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ να γυρίσει 48 χρόνια πίσω. Τότε ήταν η τελευταία φορά που είχε χάσει τα 6 από τα πρώτα 9 εκτός έδρας παιχνίδια της στη σεζόν.
Πάντα στην πρώτη 6άδα η Μπόλτον, η οποία μετά από δύο “στείρες” αγωνιστικές επέστρεψε στις επιτυχίες. Η Μπλάκμπερν προέβαλε αξιώσειςθετικού αποτελέσματοςστο “Ρίμποκ”, ισοφαρίζοντας με έναν πρώην τρότερ, τον Ντιούφ, στο 87′, όμως ένα λεπτό αργότερα ο Χόλντεν έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Όουεν Κόιλ και δεν πήγε στράφι το γκολ του Μουάμπα στο 65′.
Μετά από μία δύσκολη εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας ζήτησε συγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας και εξασφάλισε τη στήριξη της διοίκησης ο Ζεράρ Ουγιέ πανηγύρισε μία σημαντική νίκη κόντρα στη Γουέστ Μπρόμιτς. Ευχάριστη συγκυρία για τον Γάλλο το γεγονός ότι ο Εμίλ Χέσκεϊ βρήκε δίχτυα μετά από δέκα μήνες στο “Βίλα Παρκ”, ενώ η αντίπαλος του δεν έχει γυρίσει ποτέ αγώνα της Πρέμιερ, στον οποίο βρέθηκε να χάνει.
Ο DJ Κάμπελ…έκλεψε την παράσταση στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπλάκπουλ στο “Μπριτάνια”. Σκόραρε στις αρχές της επανάληψης και εξασφάλισε στην ομάδα του την 4η εκτός έδρας επιτυχία στη σεζόν. Στις καθυστερήσεις ο Έβατ κράτησε το 0-1 με διώξιμο πάνω στη γραμμή.
Χωρίς γκολ και νικητή έληξαν οι αναμετρήσεις σε “Γκούντισον Παρκ” και “Κρέιβεν Κότατζ”. Φθάνοντας σε αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στην Πρέμιερσιπ η Έβερτον δεν νίκησε για 7ο συνεχόμενο αγώνα, την ώρα που η Γουέστ Μπρόμιτς σταμάτησε ένα αρνητικό σερί 4 ηττών. Σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες που “αγαπούν” τις ισοπαλίες Φούλαμ και Σάντερλαντ έμειναν στο μηδέν με τους Λονδρέζους να φθάνουν τις 10 και τις “μαύρες” γάτες” τις 9 στην εφετινή περίοδο.
Τααποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής
Αστον Βίλα-Γουέστ Μπρομ 2-1
(25′ Ντάουνινγκ, 80′ Χέσκεϊ – 89′ Σάρνερ)
Εβερτον-Γουϊγκαν 0-0
Φούλαμ-Σάντερλαντ 0-0
Στόουκ -Μπλάκπουλ 0-1
(48΄ Κάμπελ)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3
(89′ Τόμκινς – 30′ Γ. Τουρέ, 73′ αυτ. Γκριν, 81′ Τζόνσον)
Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 3-1
(15′ Nόλαν, 80′ Μπάρτον, 91′ Κάρολ – 49′ Κάουτ)
Μπόλτον-Μπλάκμπερν 2-1
(65′ Μουάμπα, 88′ Χόλντεν – 87′ Ντιούφ)
Γουλβς-Μπέρμιγχαμ 1-0
(45′ Χουντ)
18:00 Τότεναμ-Τσέλσι
Δευτέρα 13/12
Μάντσεστερ Γ.-Αρσεναλ
Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3
Φούλαμ – Σάντερλαντ 0-0
Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρόμιτς 2-1
Έβερτον – Γουίγκαν 0-0
Στόουκ – Μπλάκπουλ 0-1
Nιούκαστλ – Λίβερπουλ 3-1
Τότεναμ-Τσέλσι 1-1