5η αγ.: Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός, πρώτο “διπλό” για τον ΟΦΗ
Σπουδαία διπλάγοήτρου σημείωσαν Ολυμπιακός Βόλου και ΟΦΗ, οι οποίοι επικράτησαν της Δόξας και της Ρόδουαντίστοιχα. Πρώτη εντός έδρας νίκη για την Αναγέννηση πουεπιβλήθηκε του Παναιτωλικού με 3-1.
Τα παιχνίδια της Κυριακής
Θρασύβουλος-Ηλιούπολη 0-0
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το αθηναϊκό ντέρμπι, με τα δοκάρια να σταματούν σε δύο περιπτώσεις τον σύλλογοτης Φυλής. Συγκεκριμένα, ο Καραμαλίκης (πρώην παίκτης της Ηλιούπολης), στο 32′ και στο 38′ ήταν άτυχος και δεν χρίστηκε σκόρερ για την ομάδα του.
Ιωνικός-Πιερικός 1-1
(50′ πεν Φουρτάδο / 41′ Γκουγκουλιάς)
Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Ιωνικός και Πιερικός στο παιχνίδι της Νεάπολης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο σκορ και συγκεκριμένα στο 41′, μετά από σουτ εκτός περιοχής από το Γκουγκουλιά. Ο Ιωνικός αντέδρασε και μόλις πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ισοφάρισε με πέναλτι του Φουρτάδο (το κέρδισε ο Κεφαλούκος από τον Εξουζίδη). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν για το δέυτερο γκολ, που τελικά δεν ήρθε.
Ρόδος-ΟΦΗ 0-1
(77′ Μανούσος)
Σημαντική εκτός έδρας νίκη για βαθμολογικούς και όχι μόνο λόγους πήρε ο ΟΦΗ, ο οποίος λύγισε την Ρόδο δεκατρία λεπτά πριν το φινάλε μετά από σέντρα του Πέσιτς και προβολή του νεαρού Μανούσου. Οι Κρητικοί πλέον βρίσκονται τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναιτωλικός 3-1
(70′ Φέρστερ, 80′ Χατζηρίζος, 90+4′ Μπουντούρης/ 90+2′ Γκούρμα)
Την πρώτη της εντός έδρας νίκη σημείωσε η Αναγέννηση, η οποία επικράτησε 3-1 του Παναιτωλικού σε ένα κατάμεστο Δημοτικό στάδιο. Να σημειωθεί πως και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης επιτεύχθηκαν στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Συγκεκριμένα Φέρστερ και Χατζηρίζος στο 70′ και το 80′ αντίστοιχα έβαλαν τις βάσεις για τους τρεις βαθμούς, ο Γκούρμα μείωσε για την ομάδα του Αγρινίου προσωρινά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Μπουντούρης μετά από αντεπίθεση, έγραψε το τελικό σκορ στο 94′.
Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός Βόλου 1-2
(40′ Πακάλτσης / 8′, 22’Ροτζέριο)
Δια πυρός και σιδήρου και με το Ροτζέριο πρωταγωνιστήπέρασε από τη Δράμα ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Δόξας με 2-1, σε ένααποτέλεσμα που διαμορφώθηκε από το πρώτο μέρος. Στο 8′ ο Βραζιλιάνος μέσος με κεφαλιά-ψαράκι ύστερααπό σέντρα του Μόνχε, άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 22′ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Άγγου και με κοντινή προβολή διπλασίασε τα προσωπικάτου τέρματα, αλλά και της ομάδας του.Οι “μαυραετοί” το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 40’με τον Πακάλτση,χάνοντας έτσι την ευκαιρία να πιάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας την πρωτοπόρο Κέρκυρα.Να σημειωθεί πως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, με τη διαιτητική τριάδα να αποχωρεί από το γήπεδο συνοδεία αστυνομικής δύναμης.
Καλαμάτα-Αγροτικός Αστέρας 1-1
(27′ Ετέροβιτς / 77′ Γέβτζοβιτς)
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Καλαμάτα και Αγροτικός Αστέρας, οι οποίοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 27′, όταν μετά από σουτ του Σκαρλάτου, ο Διλμπέρης απόκρουσε ασταθώς και ο Ετέροβιτς στην επαναφορά δεν αστόχησε. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ευόσμου δεν είχε πει την τελευταία της λέξη κι έτσι δεκατρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, ο Γέβτζοβιτς με κεφαλιά “πάγωσε” τη μεσσηνιακή πόλη.