ΜΠΑΣΚΕΤ

Αιγάλεω-Μαρούσι 91-88

Αυτή είναι μία ομάδα ηρώων. Πρώτα ο Κλαρκ, μετά ο Σάροβιτς και κόντρα στο Μαρούσι ο Άντερσον. Το Αιγάλεω αλλάζει πολλά στην Α1 ύστερα από τον θρίαμβο με 91-88 επί του Αμαρουσίου και μοναδικό ήρωα τον Άντερσον ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή του αγώνα. Βέβαια προηγουμένως είχε διαλύσει κάθε αντίπαλό του και τελικά υπερίσχυσε ο νόμος του Αιγάλεω. Νέος και καθόλου άσχημος.

default image
Από τον Άντερσον με… αγάπη

Αυτή είναι μία ομάδα ηρώων. Πρώτα ο Κλαρκ, μετά ο Σάροβιτς και κόντρα στο Μαρούσι ο Άντερσον. Το Αιγάλεω αλλάζει πολλά στην Α1 ύστερα από τον θρίαμβο με 91-88 επί του Αμαρουσίου και μοναδικό ήρωα τον Άντερσον ο οποίος ευστόχησε σε τρίποντο με την εκπνοή του αγώνα. Βέβαια προηγουμένως είχε διαλύσει κάθε αντίπαλό του και τελικά υπερίσχυσε ο νόμος του Αιγάλεω. Νέος και καθόλου άσχημος.

Το πρώτο ημίχρονο αρκούσε για έναν ολόκληρο αγώνα. Το Αιγάλεω απέδειξε ότι έχει δουλέψει τόσο ώστε κάθε βράδυ να παίρνει το 100% στην επίθεση από τους παίκτες του. Δεν είναι η ομάδα που διαθέτει τους τρομερούς αθλητές οπότε δεν θα ήταν εύκολο να παίξει σκληρή άμυνα. Στην…άλλη άκρη του παρκέ παίκτες όπως ο Άντερσον, ο Κλαρκ, ο Σάροβιτς διαθέτουν ποιότητα ξεχωριστή και αυτό ήταν που οδήγησε τους γηπεδούχους. Το Μαρούσι ήταν μπροστά 20-22 στο 7, όσο δηλαδή έμπαιναν όλα τα σουτ(9/9).

Η άμυνα στην περιφέρεια άρχισε να καταρρέει καθώς ο Άντερσον δεν είχε αντίπαλο ενώ συνολικά οι γηπεδούχοι με 7/7 τρίποντα στο πρώτο 10λεπτο, προηγήθηκαν 31-30. Τα λάθη του Αμαρουσίου και η παρουσία του Κουλ έγειραν την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των γηπεδούχων καθώς μετά το 41-32 στο 13.40, δεν κοίταξαν πίσω και με θαυμαστή σοβαρότητα κρατήθηκαν μπροστά 56-47 στο ημίχρονο καθώς οι περιφερειακοί του Αμαρουσίου αρνούνταν πεισματικά να δώσουν την μπάλα στην ρακέτα.

Eπειδή όμως η ομάδα έχει καλό προπονητικό τιμ στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μετά το 58-47 ακολούθησαν τις εντολές και πέρασαν την μπάλα στον Ντέινα Έιμπραμς που έκανε όλη την δουλειά καθώς με πέντε πόντους του ολοκληρώθηκε σερί 7-0 που έφερε τον αγώνα στο 58-56. Το Αιγάλεω απάντησε και ξέφυγε 66-56 αλλά ο αγώνας θα ήταν μεγάλο ντέρμπι αφού ο Έιμπραμς με 10 συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε 66-66.

Το Μαρούσι πέρασε την μπάλα στην ρακέτα, αξιοποίησε τον τραυματισμό του Κλαρκ και τις δικές του πολλές επιλογές. Κυρίως όμως ο Χριστόφορος Στεφανίδης νοικοκύρεψε τον αγώνα στην θέση του Τόμας και στο 36 το Μαρούσι πέρασε μπροστά 78-82. Το Αιγάλεω απάντησε με τρίποντο του Κλαρκ και όλα κρίθηκαν στο τέλος. Ο Κυρίτσης 50’’ πριν το τέλος έδωσε προβάδισμα 85-88. Ο Άντερσον απάντησε με τρίποντο και στην επόμενη επίθεση ο Κυρίτσης πήρε φόρα κι έπεσε πάνω στον Αγγελακόπουλο υποπίπτοντας σε επιθετικό φάουλ που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι αλλά ο διαιτητής Τανατζής ήταν κατηγορηματικός. Έμεναν 18 δεύτερα για την επίθεση της νίκης. Ο Κλαρκ τρύπωσε στην ρακέτα, ο Κυρίτσης έκανε το λάθος να πάει για βοήθεια αφήνοντας μόνο του να εκτελέσει από τα 6,25 τον Άντερσον. 91-88 και τέλος ή αρχή πανηγυριών.

ΣΤΑΡ

Αν έχανε το Αιγάλεω θα ήταν ο Στιβ Γιατζόγλου θα ήταν ο σταρ γιατί με την πληθωρική του παρουσία στον πάγκο τα σκέπασε όλα. Ωστόσο με αυτόν τον Ρασάντ Άντερσον τι να πει κανείς; Έρχεται από ένα μεγάλο πανεπιστήμιο και είναι απλά πολύ σπουδαίος παίκτης. Οι προπονητές του τον αξιοποιούν και το αποδεικνύει καθώς παρά την ποιότητα των αντιπάλων γκαρντ, ήταν μία κλάση πάνω.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Όταν ο Κρις Τόμας ερχόταν στην Ελλάδα οι φανατικοί φίλοι του κολλεγιακού μπάσκετ πανηγύριζαν. Πρόκειται για σπουδαίο ταλέντο αλλά δεν έχει προσαρμοστεί. Από ότι φαίνεται αυτός και ο Κυρίτσης είναι δύσκολο να συνυπάρξουν χωρίς να ευθύνεται κάποιος από τους δύο. Παίζουν παρεμφερές μπάσκετ και λογικά τρακάρουν. Μεγαλύτερη όμως είναι η ευθύνη του Αμερικανού που οργανώνει το παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΟ

Το Αιγάλεω κάνει ότι απλούστερο υπάρχει στο μπάσκετ. Στηρίζεται σε δύο αυθεντικά ταλέντα όπως ο Κλαρκ και ο Άντερσον ενώ παράλληλα η ομάδα έχει δουλέψει στην επίθεση τρομερά. Μπράβο τους γιατί μας δίνουν ματσάρες που αξίζει κανείς να βλέπει. Το Μαρούσι αν και χάνει, θέλει να αλλάξει το περυσινό του μπάσκετ όμως με 91 πόντους στην άμυνα δεν γίνεται τίποτα. Να βάζει 88 αυτό θέλουν όλοι, αλλά ας δέχεται 80.


ΑΙΓΑΛΕΩ: Σουρλής 3(1), Άντερσον 36(5/6β, 5/9δ, 7/10τρ, 4κλ), Μάκιτς 2, Παπαδημητρίου, Κλαρκ 15, Αγγελακόπουλος 5, Σάροβιτς 14(2), Καλλινικίδης 2, Κουλ 7.

ΜΑΡΟΥΣΙ: Τόμας 14(2), Νοέας, Χαραλαμπίδης 2, Κυρίτσης 18(6/7β, 6/14σ), ΣεΪμπούτις 14(4), Έιμπραμς 22(8/10σ), Στεφανίδης 4, Κολώκας 4, Καϊμακόγλου 10(2), Γιαννουλάκος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK