Προημιτελικά: Η Τσέλσι ξέσπασε στη Λιντς
Λίγες ημέρες μετά την ήττα από την Κορίνθιανς στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, η Τσέλσι συνέτριψε 5-1 τη Λιντς στο "Εlland Road" και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του League Cup.
Οι γηπεδούχοι έκαναν το… λάθος να προηγηθούν στο 37ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Λουτσιάνο Μπέκιο και στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Ευρώπης ξέσπασαν, αφού προηγουμένως ο Χουάν Μάτα είχε ισοφαρίσει μετά από εκπληκτική επιθετική προσπάθεια.
Μέσα σε ένα δίλεπτο (64′-66′), η Τσέλσι πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Αρχικά ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς σκόραρε με καρφωτή κεφαλιά και εν συνεχεία ο Βίκτορ Μόουζες έκανε το 3-1 με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Τζέιμι Άσνταουν.
Ο επιθετικός πλουραλισμός της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ συνεχίστηκε και στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς τόσο ο Εντέν Αζάρ (στο 81′ με ψύχραιμο πλασέ) όσο και ο Φερνάντο Τόρες (στο 83′ με εξ επαφής προσπάθεια) χρίστηκαν σκόρερ και έγραψαν το τελικό 5-1.
Σε ρυθμούς twitter
# Η Τσέλσι έχει βάλει 16 γκολ στα τρία εφετινά παιχνίδια του League Cup, εν αντιθέσει με πέρυσι που σκόραραν μόλις 2 φορές στα αντίστοιχα τρία ματς.
Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
Μπράντφορντ – Άρσεναλ 3-2 πέν (1-1 κ.δ. + παρ.)
(16′ Θόμπσον / 87′ Βερμάελεν)
Νόριτς – Άστον Βίλα 1-4
(19′ Μόρισον / 21′ Χόλμαν, 79′, 85′ Βάιμαν, 91′ Μπεντέκε)
Σουόνσι – Μίντλεσμπρο 1-0
(81′ αυτ. Χάινς)
Λιντς – Τσέλσι 1-5
(37′ Μπέκιο / 47′ Μάτα, 64′ Ιβάνοβιτς, 66′ Μόουζες, 81′ Αζάρ, 83′ Τόρες)
Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Τσέλσι – Σουόνσι
Μπράντφορντ – Άστον Βίλα