Μπαρτσελόνα – Ρουμπίν Καζάν 1-2
Βόμβα μεγατόνων στο Κάμπ Νου στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την Ρούμπιν Καζάν να επικρατεί της Μπαρτσελόνα με σκορ 2-1.
Εικόνα του αγώνα
Η Ρουμπίν έπιασε στον ύπνο την Μπαρτσελόνα και μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης με ένα εκπληκτικό τέρμα του Ριαζάντσεφ με σουτ από μακρινή απόσταση, προηγήθηκε αιφνιδιάζοντας την πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Στη συνέχεια οι Ρώσοι, παίζοντας συνετά προσπάθησαν να κρατήσουν τους Καταλανούς από την περιοχή τους και να απειληθούν όσο το λιγότερο ήταν εφικτό.
Οι γηπεδούχοι παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν δεν μπόρεσαν να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση με το τέλος του ημιχρόνου, να βρίσκει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ.
Στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πριν καλά – καλά συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα, ο Ιμπραΐμοβιτς με όμορφη ενέργεια και άψογο τελείωμα έφερε το ματς στα ίσα.
Η συνέχεια έδειχνε να ανήκει στην Μπαρτσελόνα η οποία είχε περισσότερα από 40 λεπτά για να πετύχει την πλήρη ανατροπή. Ωστόσο οι μπλαουγκράνα, υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο.
Καρέ-καρέ
2′ Γκολ: Δυνατό σουτ Ριαζάντσεφ η μπάλα στο βάθος της εστίας του Βαλντές.
48′ Γκολ: Ο Ιμπραΐμοβιτς κατεβάζει όμορφα τη μπάλα με το στήθος και μέσα από την περιοχή σουτάρει για να κάνει το 1-1.
73′ Γκολ: Η Ρούμπιν Καζάν αιφνιδιάζει εκ νέου τη Μπαρτσελόνα και με σουτ του Καραντενίζ παίρνει ξανά το προβάδισμα στο παιχνίδι.
Οι πρωταθλητές Ρωσίας με τον Γιοκντενίζ Καραντενίζ στο 73′ πήραν εκ νέου το προβάδισμα, υποχρεώνοντας την ομάδα του Γκουαρντίολα να ξανακυνηγήσει το σκορ στα λεπτά που απέμεναν μέχρι την λήξη.
Το τελικό σφύριγμα του Γάλλου ρέφερι, Λορέν Ντουαμέλ, βρήκε τη Ρούμπιν θριαμβεύτρια να παίρνει μια ιστορική νίκη.
Κλειδί
Σίγουρα το γρήγορο γκολ του Ριαζάντσεφ έδειχνε ικανό να αφυπνίσει τους μπλαουγκράνα. Ωστόσο ο αιφνιδιασμός έδειξε να λειτουργεί αντίστροφα για τους πρωταθλητές Ευρώπης οι οποίοι δεν κατάφεραν στη συνέχεια να επιβάλουν τον ρυθμό τους.
MVP
Το γκολ Ριαζάντσεφ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα ομορφότερα της φετινής διοργάνωσης. Ο άσος της Ρουμπίν με την έμπνευσή του αυτή έκανε τους συμπαίκτες του να πιστέψουν στο θαύμα. Τιμής ένεκεν ο τίτλος του MVP, είναι δικός του.
Αδύναμος κρίκος
Η Μπαρτσελόνα σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Φάνηκε να επηρεάζεται από την μαχητικότητα των Ρώσων καθώς και το γρήγορο προβάδισμά τους και μοιραία βγήκε εκτός παιχνιδιού (όσο απίστευτο και αν ακούγεται αυτό) με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα.
Διαιτητής: Λ. Ντουαμέλ
Βοηθοί: Σ. Ντουαμέλ, Κ. Καπελί