ΜΠΑΣΚΕΤ

Εσβησαν και το δεύτερο… match-point των Celtics οι Magic (vid)

Η αγωνία συνεχίζεται στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ καθώς οι Orlando Magic πέτυχαν δεύτερη συνεχόμενη νίκη, με 113-92, και μείωσαν σε 3-2. Οι Celtics θα έχουν τρίτη ευκαιρία -δεύτερη ως γηπεδούχοι- να καθαρίσουν τη σειρά τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/05).

Εσβησαν και το δεύτερο… match-point των Celtics οι Magic (vid)

Πιο αποφασισμένοι από ποτέ και με ευστοχία στα τρίποντα που ξεπέρασε το 50% οι Orlando Magic έκαναν ακόμη ένα βήμα προς το… θαύμα. Και το λέμε αυτό διότι ποτέ στα χρονικά δεν ανατράπηκε προβάδισμα ομάδας με 3-0 στα playoff. Οι Magic έχουν διανύσει τον μισό δρόμο της επιστροφής και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του προπονητή τους, Stan Van Gundy:

“Δεν μπορείς να πεις ότι έχεις το μομέντουμ από τη στιγμή που βρίσκεσαι κάτω στο σκορ με 3-2 και πηγαίνεις να παίξεις στην έδρα του αντιπάλου. Εγώ αντιμετωπίζω τη σειρά σαν να ανεβαίνουμε ένα τεράστιο βουνό. Αλλά παίζουμε καλύτερα. Πολύ καλύτερα”.

Ο πέμπτος τελικός της Ανατολής πέρασε γρήγορα στην ιστορία αφού οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ένα ασφαλές προβάδισμα 14ων πόντων από νωρίς και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά στη συνέχεια. Ο Dwight Howard έκανε δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση (21 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 κοψίματα) όπως συνέβη και με τον Jameer Nelson ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ με 24 πόντους (4/5 τρίποντα) και 5 ασίστ.

Στον έκτο αγώνα οι Celtics κινδυνεύουν να αγωνιστούν δίχως τον Kendrick Perkins ο οποίος δέχθηκε έβδομη τεχνική ποινή στα playoff και όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, θα πρέπει να τιμωρηθεί με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής.Ο Rasheed Wallace ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας της Βοστώνης με 21 πόντους και ακολούθησε ο Rajon Rondo με 19 και 6 ασίστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ