ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός-Ορλεάν 94-72

Η πρεμιέρα του Κλέιζα Ο Ολυμπιακός δεν φόρτσαρε. Δεν χρειάστηκε να το κάνει κόντρα στη γαλλική Ορλεάν, το εμπόδιο της οποίας για πρεμιέρα στην Ευρωλίγκα ήταν πολύ χαμηλό. Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν όσο ακριβώς χρειαζόταν, χωρίς να κάνουν αγγαρεία, και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στο 94-72.

Ολυμπιακός-Ορλεάν 94-72
Έτσι κρίθηκε

Μια πρεμιέρα κρύβει πάντα ιδιαιτερότητες. Ο Ολυμπιακός, για ένα δεκάλεπτο, ήταν νωθρός. Περισσότερο άκεφος θα λέγαμε, αφού και η ώρα ήταν περίεργη και ο αντίπαλος χαμηλής δυναμικότητας και ο κόσμος δεν ήταν πολύς στο ΣΕΦ. Το 18-15 στο 10′ ήταν αντιπροσωπευτικό της εικόνας ενός παιχνιδιού που κυλούσε σε χαμηλό τέμπο.

Όχι για πολύ βέβαια, αφού έκτοτε οι “ερυθρόλευκοι” προτίμησαν να ανοίξουν το ρυθμό. Ο Παπαλουκάς ανέβασε ταχύτητα, ο Κλέιζα πήρε πολλές πρωτοβουλίες και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα η πειραϊκή ομάδα πέρασε πάνω από το φράγμα των δέκα πόντων (30-19, 44-30 στο ημίχρονο). Η Ορλεάν δεν είχε την ποιότητα να αντιστρέψει την κατάσταση και πολύ νωρίς αποδέχθηκε τη μοίρα της.

Ο Γιοτάμ Χαλπερίν ενημερώθηκε ότι θα είναι ο παίκτης που προς το παρόνδεν δηλωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Τσίλντρες, Ουέιφερ και Μπέβερλι θα αποτελούν την τριάδα των ξένων, οι Βούισιτς, Κλέιζα και Τεόντοσιτς εκείνη των κοινοτικών.

Ο Ολυμπιακός έκανε όλα όσα χρειαζόταν για να μην απειληθεί. Προσπάθησε δε και έβγαλε φάσεις στην επίθεση μέσα από συστήματα. Οι εντυπωσιακές προσωπικές ενέργειες δεν έλειψαν ούτε αυτές, καθώς από το 28′ και μετά η διαφορά κυμαινόταν γύρω στους 20 πόντους (63-44, 71-49, 77-54, 82-63). Η συνέχεια είχε τυπικό χαρακτήρα.

Το αστέρι

Η απόδοση του Λίνας Κλέιζα σημάδεψε ένα μάλλον αδιάφορο παιχνίδι. Ο Λιθουανός έκανε όλα περιμένει από αυτόν ο Γιαννάκης έχοντας 23 πόντους και 9 ριμπάουντ. Ο νέος του Ολυμπιακού είναι και ωραίος.

Απογοήτευση

Σίγουρα οι παίκτες θα ήθελαν περισσότερο κόσμο στο ΣΕΦ. Δικαιολογείται ωστόσο η μικρή προσέλευση από το γεγονός πως ο αντίπαλος ήταν αντιτουριστικός.

Σχόλιo

Ο Ολυμπιακός δεν θα κριθεί από το ματς κόντρα στην Ορλεάν. Ήταν ένα καλό τεστ προκειμένου ο Γιαννάκης να δοκιμάσει πράγματα, ιδίως από τη στιγμή που εξασφαλίστηκε διαφορά. Ο Κλέιζα μοιάζει να προορίζεται να γίνει η κολώνα των ερυθρόλευκων, την ίδια ώρα που οι λύσεις είναι πολύ περισσότερες από πέρυσι.


Τα δεκάλεπτα: 18-15, 44-30, 66-49, 94-72

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 5(1τρ, 4ασ), Τσίλντρες 15(7/9δ), Βούισιτς 10, Μπουρούσης 2(8ρ), Χαλπερίν 5(1), Κλέιζα 23(9/11δ, 9ρ), Βασιλόπουλος 6(2), Γλυνιαδάκης 4, Μπέβερλι 6(1), Τεόντοσιτς 7(1), Σλούκας 1, Ουέιφερ 10

Ορλεάν: Μπανκς 14(3τρ, 5ρ), Κόβιλ 18(8/10δ, 6ρ), Ντόελμαν 8, Κουρτί 9(1), Νίκολς 18(1), Βατί 3, Μόρμαν, Σκιαρά, Ντόμπινς 2


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK