Αρβανίτης: “Ο Άρης είχε μοναρχία”
Τον Γιάννη Δαμιανίδη φωτογράφισε ως κύριο υπεύθυνο για τη χείριστη διαχείριση και τη συσσώρευση χρεών ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, ο οποίος τη Δευτέρα παραχώρησε την παρθενική συνέντευξη Τύπου από αυτό το πόστο.
Ο νυν ισχυρός άνδρας των “κίτρινων” τόνισε χαρακτηριστικά για τον προκάτοχό του: ” Η ομάδα είχε περιέλθει σε οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο, αποτέλεσμα μιας χείριστης διαχείρισης και τεράστιας συσσώρευσης μεγάλων χρεών, που προήλθαν από τη φιλοσοφία διοίκησης να βασίζεται στην μοναρχία, στη νοοτροπία του “τα ξέρω όλα”, στην αποξένωση της ομάδας από τον κόσμο, στη σπατάλη. Για όλα αυτά έχουμε φτάσει σε αυτό το δύσκολο σημείο.
Στον Άρη έχουμε ζήσει ένα γεγονός παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Για ότι κακό συμβαίνει φταίνε οι μέτοχοι, αυτοί που χρηματοδοτούν, αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη και δεν έχουν ευθύνες αυτοί που πραγματικά διοικούν. Ύβρεις, λάσπη, συκοφαντίες, ψέματα εισέπρατταν όταν εξέφραζαν μια διαφορετική άποψη. Αμέσως άρχιζαν όλα τα παραπάνω. Έφευγαν αυτοί που έβαζαν χρήματα και έμεναν πίσω όσοι διαχειριζόντουσαν τα χρήματα. Το χειρότερο, όμως, για το σύλλογο όλο αυτό το σύστημα βασίστηκε στο διαίρει και βασίλευσε, στο μίσος. Με όπλο μια ψεύτικη, αποπροσανατολιστική ενημέρωση του λαού του Άρη.
Για μας δεν θα υπάρχει κουκούλωμα, συγκάλυψη ή ωραιοποιήσεις. Είμαστε στην χειρότερη κατάσταση από όλες τις ομάδες και δυστυχώς με μπλοκαρισμένα και κατασχεμένα όλα τα έσοδα της ΚΑΕ“.
Ακολούθως ο κ.Αρβανίτης υποστήριξε ότι ” η ΚΑΕ έχει 5,5 εκατ. ευρώ χρέη. Εξ αυτών τα 1,7 εκατ. ευρώ οφείλονται στο κράτος (εφορία και ΙΚΑ), τα 2 εκατ. ευρώ σε παίκτες και μάνατζερ, το 1,3 εκατ. ευρώ σε τρίτους και μερικές καρτέλες, 600-700 χιλιάδες ευρώ στα επίδικα, που δεν τα υπολογίζω στα χρέη, γιατί θεωρώ ότι θα κερδίσει όλες τις δίκες και 250.000 στον ΑΣ Άρη, ο οποίος δέχτηκε τόσο πόλεμο και λάσπη τόσο καιρό”.
Παρά πάντως τις δυσκολίες, ο νέος διοικητικός ηγέτης του Άρη δήλωσε αισιόδοξος: “Γιατί να μην τα καταφέρουμε; Γιατί να μην γυρίσουμε την φάση; Ο Αρειανός δεν θα μπορέσει να το κάνει αυτό; Πάντα παλεύαμε, πάντα νικούσαμε στις μεγάλες μάχες. Ο Αρειανός έδινε το μεγαλείο της ψυχής του, έβαζε στην άκρη όποιο πρόβλημα είχε και ερχόταν πάντα να βοηθήσει. Αυτό το τμήμα έχει δώσει 21 τίτλους, έχει αλλάξει τον χάρτη της χώρας, αυτό το τμήμα θα αφήσει ο Αρειανός να βουλιάξει;“.
Αναφορικά με το αγωνιστικό σκέλος, ανέφερε ότι ” θα βασιστούμε σε Έλληνες, νέα παιδιά. Η ομάδα θα έχει τέσσερις έμπειρους αθλητές, τέσσερις λιγότερο έμπειρους και πιο νεαρούς και θα κοιτάξουμε να προωθήσουμε τους έφηβους παίκτες, τους οποίους πιστεύουμε πολύ”, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θα συνεχίσει. “Ο Άρης έχει προπονητή, δεν ψάχνουμε, δεν πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να μας απασχολεί τώρα. Υπήρχε μια διαφωνία σε συγκεκριμένα θέματα με τον κόουτς, θα δούμε τι θα πει και ο Βαγγέλης την Πέμπτη“.
Κλείνοντας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup, υπό την προϋπόθεση ότι ” δεν θα μπούμε μέσα όπως πέρυσι” και έστειλε μήνυμα συσπείρωσης λέγοντας ότι πρέπει ” να αφήσουμε το παρελθόν κι ότι μας χωρίζει και να έρθουμε κοντά σε ότι μας ενώνει, να έρθουμε κοντά στον Άρη, να τον φέρουμε στον σωστό δρόμο, για να φτάσει και πάλι στις επιτυχίες“.