ΜΠΑΣΚΕΤ

4η αγ.:Μνήμες από το παρελθόν για Παναθηναϊκό, Αρη

Η 4η αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα περιλαμβάνει αγώνες με... μνήμες από το παρελθόν. Τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Αρη, οι αναμετρήσεις με Βίρτους Ρόμα (20:45, Supersport) και Ορτέζ (20:45, Supersport 3) έχουν έντονο το συναισθηματικό στοιχείο και σε αυτό ευθύνεται ένας παίκτης και μία ομάδα αντιστοίχως.

default image
Η
4η αγωνιστική των ομίλων της
Ευρωλίγκα περιλαμβάνει αγώνες με… μνήμες από το παρελθόν. Τόσο για τον
Παναθηναϊκό, όσο και για τον
Αρη, οι αναμετρήσεις με Βίρτους
Ρόμα (20:45, Supersport) και
Ορτέζ (20:45, Supersport 3) έχουν έντονο το συναισθηματικό στοιχείο και σε αυτό ευθύνεται ένας παίκτης και μία ομάδα αντιστοίχως.

Αρχίζοντας από τον πρωτοπόρο του δευτέρου ομίλου, Παναθηναϊκό, το παιχνίδι (θεωρητικά) είναι εύκολο. Στην αντίπερα όχθη θα βρεθεί η Ρόμα, η οποία εκτός έδρας έχει δύο ήττες με Ολύμπια και Μακάμπι, ενώ η μοναδική της νίκη εντοπίζεται στην πρεμιέρα επί της Παρτιζάν. Οι Ιταλοί βρίσκονται στα μέτρα των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι με την απαραίτητη προσοχή που απαιτεί ανεξαρτήτως αντιπάλου ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, είναι σε θέση να περάσουν ένα άνετο απόγευμα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι όλα αυτά, γιατί κατά τα άλλα παίκτες, διοίκηση και φίλαθλοι δεν θα έχουν την ευκολότερη μέρα, αφού θα τεθούν αντιμέτωποι με έναν παίκτη που έχει ταυτιστεί με τις μεγάλες επιτυχίες της ομάδας τις προηγούμενες χρονιές. Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα επιστρέφει στην Ελλάδα ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως,αφού είχε αγωνιστεί ξανά απέναντι στην πρώην του ομάδα στη χώρα μας. Τον Μάρτιο του 2003, ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, είχε αντιμετωπίσει τους “πράσινους” στο κλειστό του Σπόρινγκ. Ο ίδιος δεν είχε καλή απόδοση (10 πόντοι), αλλά οι Καταλανοί πέρασαν σαν… σίφουνας από τα Πατήσια (84-66). Παρ’ όλα αυτά, οι εκδηλώσεις αγάπης, πολλές και εκατέρωθεν. Κάτι που αναμένεται και τώρα.

Στο “Αλεξάνδρειο”, ο Αρης υποδέχεται μία παλιά του γνωστή. Μία… αρκετά παλιά του γνώριμη ομάδα, την Ορτέζ. Την ομάδα, δηλαδή, κόντρα στην οποία έκανε το ντεμπούτο του στους ομίλους του (τότε) Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1987. Μία διοργάνωση που το τέλος της τον βρήκε στο φάιναλ φορ της Γάνδης. Πριν 19 χρόνια λοιπόν, ο “αυτοκράτορας” είχε κερδίσει με 92-86, ωστόσο εν έτει 2006, πολλά έχουν αλλάξει από τότε.

Ο φετινός Αρης, του Αντρέα Ματσόν, μετρά μία νίκη και δύο ήττες. Η μοναδική επιτυχία έγινε στην πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου οι “κίτρινοι” έχουν το μεγάλο τους “όπλο”, την “καυτή” έδρα. Εξάλλου, σε ένα παιχνίδι όπου δεν θα έχουν (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τον Αμπντούλ Ραούφ λόγω τραυματισμού, χρειάζονται ακόμα παραπάνω τον… 13ο παίκτη. Στη Νάπολη, όπου ο Αρης έχασε με δύο πόντους (71-69), η δύναμη της έδρας ίσως να έκανε τη διαφορά. Τώρα, πάντως, περιθώρια δεν υπάρχουν, αφού δύο ήττες σε τρεις αγώνες δεν είναι ενθαρρυντικό στοιχείο για μία ομάδα που έχει στόχο την πρόκριση. Η φόρμα του Αρη (πέντε νίκες στα τελευταία παιχνίδια στην Ελλάδα) ίσως αποβεί καθοριστική για την ανάκαμψη και στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK