ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαρκόπουλος: “Να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ”

Η νέα σεζόν για τον ΠΑΟΚ ξεκινά από την Κυψέλη και τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανελλήνιο (24/10 19:30). Οι «ασπρόμαυροι», όπως και όλες οι ομάδες, δεν είναι έτοιμοι, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος πιστεύει στις ικανότητες των παικτών του (σ.σ θα απουσιάσει ο Δεμερτζής).

Μαρκόπουλος: “Να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ”

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αρχικά μίλησε για τη νέα σεζόν και είπε: « Κατ’ αρχάς εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, μια χρονιά που ελπίζουμε να τελειώσει πολύ καλύτερα απ’ ότι η προηγούμενη, κι αυτό γιατί τα προβλήματα είναι ορατά πλέον πριν ξεκινήσει καν η σεζόν. Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, όλες οι ομάδες ελπίζουν σε μια καλύτερη χρονιά και το ίδιο ελπίζουμε κι εμείς. Βέβαια είναι πρώτη αγωνιστική και δεν μπορούμε να ξέρουμε τι πρόσωπο θα παρουσιάσει η ομάδα. Οι αγώνες του πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικοί, δεν έχουν σχέση με τα φιλικά και τους αγώνες του κυπέλλου, που παρόλα αυτά πάντως μας έδωσαν μια αρκετά σαφή εικόνα για το τι να περιμένουμε. Ξέρουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ καλό ρόστερ, που έχει κάνει καλά παιχνίδια μέχρι σήμερα. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι, πως οι παίκτες μας θα βρεθούν σε καλή μέρα και θα αποδώσουν καλύτερα απ’ ότι απέδιδαν μέχρι σήμερα. Ελπίζουμε πως θα βελτιωνόμαστε από μέρα σε μέρα».

Αναφερόμενος στον Πανελλήνιο ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε: « Ο Πανελλήνιος είναι μια ομάδα που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό με πέρσι και τα περισσότερα plays κινούνται σε αυτό το πλαίσιο. Στηρίχθηκαν σ’ αυτόν το σχεδιασμό, έκαναν μια ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη από την περσινή και έχουν αποδείξει πως είναι πράγματι καλή ομάδα. Στα δύο πρώτα παιχνίδια, τα ευρωπαϊκά, έδειξαν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες που μπορεί να έχει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, με παίκτες έμπειρους και εγνωσμένης αξίας, οι οποίοι ξέρουν τι ζητάνε μέσα στο γήπεδο».

Οσον αφορά τα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε: «Σίγουρα το πόσο θα μείνουμε συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που σχεδιάσαμε και που στοχεύουμε. Οι παίκτες πρέπει να ξεπεράσουν άμεσα το αρχικό σοκ και να μπουν όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα στο γήπεδο».

Από τους παίκτες μίλησε ο Κρις Μονρόε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινά το πρωτάθλημα, η περίοδος της προετοιμασίας ήταν πολύ μεγάλη και ανυπομονώ να παίξω το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανελλήνιο. Ξέρω ότι είχαν πολύ καλά παιχνίδια στην περίοδο της προετοιμασίας, γνωρίζω τον Ντέβιν Σμιθ που παίζει στην ομάδα, είμαι έτοιμος πάντως για το παιχνίδι αυτό».

Μιλώντας για τα κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Αμερικανός τόνισε: «Το πιο σημαντικό θα είναι το πώς θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι, το να μείνουμε συγκεντρωμένοι . Όσον αφορά στα τεχνικά στοιχεία, οι δύο βασικότεροι παράμετροι είναι τα ριμπάουντ και το να παίξουμε άμυνα. Οσον αφορά το πρόβλημα που είχα στον ώμο, είμαι πολύ καλύτερα και σίγουρα αν δεν επρόκειτο για την πλευρά που σουτάρω δεν θα ήταν πρόβλημα. Παρόλα αυτά είμαι καλά, έτοιμος να παίξω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK