Μεγάλο διπλό της Μπάνβιτ του Ιτούδη
Ασταμάτητη είναι στο τουρκικό πρωτάθλημα η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία πέρασε και από την έδρα της Εφές.
Τουρκία
Η Μπάνβιτ του Δημήτρη Ιτούδη ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής με την Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου, επικρατώντας 76-70 στο “Αμπντί Ιπεκτσί”. Ο Τσακ Ντέιβις με 27 πόντους έκανε πάρτι στη ρακέτα, έχοντας επίεησ 11 ριμπάουντ.
Την Εφές έπιασε στη δεύτερη θέση η Γαλατασαράι, η οποία νίκησε 98-77 την Ολίν Εντιρνέ στην Αδριανούπολη. Ο Χρήστος Ταπούτος είχε 5 πόντους και 3 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους. Διψήφιος αριθμός νικών (δέκα) και για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία ξεπέρασε με 81-64 το εμπόδιο της Άνκαρα στην τούρκικη πρωτεύουσα. Ζόριτς και Βίντμαρ έκαναν θραύση στα καλάθια.
United League
Το απόλυτο (δέκα νίκες σε δέκα ματς) στο 2ο όμιλο διατήρησε η Χίμκι χάρη στο επιβλητικό 91-58 επί Κράσνε Κρίλια στη Σαμάρα. Την καταδιώκει μόνο η ΤΣΣΚΑ (9-1), η οποία πέρασε νικηφόρα από τη Ρίγα, 88-84 τη VEF, χάρη στους 22 πόντους του Σόνι Ουίμς.
Στον 1ο όμιλο η δεύτερη Λιέτουβος Ρίτας επιβλήθηκε 82-71 της Νίζνι (αντιπάλου του Πανιωνίου στο Eurocup) με πρωταγωνιστή τον Ντάριους Σονγκάιλα (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ).Δεν έπιασε πάντως την πρώτη Ούνιξ, καθώς με 15 πόντους του Βουγιούκα, 14 του Ζήση και 9 του Καϊμακόγλου η ομάδα του Τρινκιέρι νίκησε 88-74 την πολωνική Τούροφ.
Αδριατική λίγκα
Εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα ο Ερυθρός Αστέρας, καθώς επικράτησε 93-59 της Ιγκογκέα και παρέμεινε μπροστά από την Τσεντεβίτα, η οποία δεινοπάθησε, αλλά επιβλήθηκε 65-64 της ΚΡΚΑ στη Σλοβενία.
Γερμανία
Με άμυνα για σεμινάριο η Μπάμπεργκ έκανε επίδειξη δύναμης (73-43) απέναντι στους Σκαϊλάινερς της Φρανκφούρτης και έφτασε τις 13 νίκες σε 16 παιχνίδια. Παρέμεινε πάντως πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν (παίζει Δευτέρα). Τρίτη είναι σταθερά η Άλμπα μετά το 74-64 επί των Τάιγκερς του Τίμπινγκεν.
Ιταλία
Η Σιένα απέδειξε ότι αντέχει τους εσωτερικούς κραδασμούς και νικώντας 87-79 τη Βαρέζε παρέμεινε στο ρετιρέ του πίνακα. Ο Μάρκες Χέινς επωμίστηκε το μεγαλύτερο βάρος έχοντας 24 πόντους. Μοιράζεται βέβαια την κορυφή η ομάδα του Κρέσπι με Μπρίντιζι, η οποία πέρασε από το Πέζαρο (91-86) με 26 πόντους του Ρον Λιούις, και Καντού, η οποία πήρε 19 πόντους από τον Στέφανο Τζεντίλε στο 73-65 επί της Ρέτζιο Εμίλια.
Προτού υποδεχθεί τον Ολυμπιακό η Μιλάνο νίκησε στη Σαρδηνία τη Σάσαρι με 75-69 και την έπιασε στη βαθμολογία με ρεκόρ 9-5. Ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε 24 πόντους με 8/9 δίποντα και 5 ριμπάουντ.