ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Βεκρής προεδρεύων αντιπροέδρος, ψήφος εμπιστοσύνης στον Νιόπλια

Ο Γιάννης Βεκρής αναλαμβάνει καθήκοντα προεδρεύοντος αντιπροέδρου ενώ ο Δημήτρης Γόντικας κατέλαβε, όπως αναμενόταν, θέση αντιπροέδρου με αυξημένες αρμοδιότητες. Ο Νίκος Νιόπλιας παραμένει στη θέση του προπονητή. Η απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στην αποχώρηση Βγενόπουλου.

Ο Βεκρής προεδρεύων αντιπροέδρος, ψήφος εμπιστοσύνης στον Νιόπλια
Σε τηλεοπτικό σίριαλ prime time ζώνης έχει εξελιχθεί η εύρεση προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκού, αφού ούτε τώρα, στο ΔΣ της Τετάρτης, δεν βρέθηκε λύση, με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να αρνείται την πρόταση για προσωπικούς λόγους.

Προεδρεύων αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Βεκρής, ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα παράμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι τη Γενική Συνέλευση της 18ης Ιουνίου.

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, βγαίνοντας από τα γραφεία της ΠΑΕ μετά το τέλος του δίωρου ΔΣ, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είπε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: “Ρωτήστε με ό,τι θέλετε. Θα σας απαντήσω”. Αμέσως, ρωτήθηκε αν δέχθηκε την προεδρία της ΠΑΕ, επαναλαμβάνοντας την άρνησή του: “Μου έγινε πρόταση, αλλά καλώς ή κακώς δυστυχώς δεν πάω για πρόεδρος. Με πρότειναν παμψηφεί, αλλά επαναλαμβάνω πως δεν πάω για πρόεδρος. Ο κύριος Γιάννης Βεκρής αναλαμβάνει προεδρεύων αντιπρόεδρος και θα τρέξει τα θέματα μέχρι τη ΓΣ συνέλευση των μετόχων στις 18 Ιουνίου. Ο κ. Δημήτρης Γόντικας αναλαμβάνει αντιπρόεδρος. Δεν έγινε κουβέντα για τον Γόντικα στη θέση του προέδρου. Εγώ δεν μπορώ να προτείνω πρόεδρο γιατί πρέπει να συμφωνήσουν οι βασικοί μέτοχοι”.

Συνεχίζοντας, ο κ.Γιαννακόπουλος αποκάλυψε την παραμονή του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική ηγεσία: ” Εγώ έκανα πρόταση να παραμείνει. Κάποτε είχα πει εγώ και ο αδερφός μου για τον κ.Νιόπλια πως ο Παναθηναϊκός αξίζει έναν καλύτερο προπονητή, ωστόσο πιστεύω ότι πρέπει να παραμείνει ο κ.Νιόπλιας. Αξίζει να είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό”.

Για την παραίτηση Βγενόπουλου, είπε: ” Μπορεί να είχαμε κάποιες διαφορές κάποια στιγμή, αλλά πρέπει να βάζουμε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του Παναθηναϊκού. Πήραμε φέτος το νταμπλ και μπορούμε να κάνουμε δυναστεία για τα επόμενα χρόνια. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν, προβλήματα υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και λύσεις”.

Στη συνέχεια, δηλώσεις έκανε ο Γιάννης Βεκρής: ” Δυστυχώς και σήμερα δεν εξελέγη πρόεδρος. Ο κ.Θανάσης Γιαννακόπουλος αρνήθηκε ξανά την τιμή που του έγινε να αναλάβει την προεδρία για προσωπικούς λόγους. Μέχρι τις 18/06 για να λειτουργήσει η ΠΑΕ τα καθήκοντα προέδρου θα τα ασκώ εγώ και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται μαζί με την εκτελεστική επιτροπή που αποτελείται από εμένα, τον κ.Γόντικα, τον κ.Βουτσαρά και τον κ.Νίκα. Μετά τις 18/06 δεν πρόκειται να συνεχίσω σε αυτή τη θέση και το δηλώνω κατηγορηματικά. ΤΟ ΔΣ εισηγήθηκε σύσσωμο την παραμονή του κ.Νιόπλια και η εκτελεστική επιτροπή θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιό του. Η Επίσης, ο κ.Γόντικας εξελέγη αντιπρόεδρος“.

Τέλος, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Γόντικας είπε: ” Αναλαμβάνω ένα πολύ δύσκολο έργο. Στα προηγούμενα και ειδικά στο θέμα του προέδρου αναφέρθηκε αναλυτικά ο κ.Βεκρής. Ελπίζουμε στη ΓΣ της 18ης Ιουνίου να βρεθεί πρόεδρος. Εχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και λίγο χρόνο μπροστά μας. Θα γίνουν όσα χρειάζονται να γίνουν για τον φετινό Παναθηναϊκό. Εχουμε κάποιες εκθέσεις από τον προηγούμενο διευθυντή ποδοσφαίρου και τον προπονητή και θα βαδίσουμε πάνω σε αυτές. Δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Θέλω να ευχαριστήσω την παναθηναϊκή οικογένεια για τη μεγάλη τιμή που μου γίνεται“.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία μέλη της διοικούσας επιτροπής, οι κ.κ Γόντικας, Βουτσαράς και Βεκρής προέρχονται από την πλευρά Γιάννη Βαρδινογιάννη, ενώ ο κ.Νίκας που συμπληρώνει την τετράδα ανήκει στην πλευρά Βγενόπουλου.

Μετά το τέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Αθήνα, 2 Ιουνίου 2010

Συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και αποφάσισε τα ακόλουθα:

Στην κενωθείσα θέση του μέλους του ΔΣ που προέκυψε εξελέγη ως νέο μέλος ο κ. Δημήτρης Γόντικας.
Ύστερα από την απόρριψη της ομόφωνης πρότασης για εκλογή στη θέση του προέδρου του ΔΣ εκ μέρους του κ. Θανάση Γιαννακόπουλου, το ΔΣ αποφάσισε οι αρμοδιότητες του προέδρου, μέχρι την επερχόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, να ασκούνται από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ, κ. Ιωάννη Βεκρή. Έπειτα από την παραίτηση του κ. Αντώνη Αντωνιάδη από το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου του ΔΣ εξελέγη ομόφωνα στο αξίωμα αυτό ο κ. Δημήτρης Γόντικας.
Δεδομένων των αλλαγών στις θέσεις του ΔΣ η Διοικούσα Επιτροπή επανασυγκροτήθηκε με τα ακόλουθα μέλη: Ιωάννης Βεκρής, Δημήτρης Γόντικας, Γιώργος Νίκας και Φάνης Βουτσαράς.
Τέλος, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Νίκο Νιόπλια, ο οποίος θα κληθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες για συζητήσεις σχετικά με τους όρους της συνεργασίας του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ