ΜΠΑΣΚΕΤ

O Τσαλδάρης στο Contra.gr

Όταν ο Αρης αποκτούσε τον Δημήτρη Τσαλδάρη το καλοκαίρι του 2006 , πολλοί απόρησαν, άλλοι γκρίνιαξαν ενώ κάποιοι λίγοι χλεύασαν. Ενας παίκτης με μόλις 12 μήνες εμπειρίας στην Α1 είχε κληθεί να παίξει στον Αρη της Ευρωλίγκας.

O Τσαλδάρης στο Contra.gr
Όταν ο Αρης αποκτούσε τον Δημήτρη Τσαλδάρη το καλοκαίρι του 2006, πολλοί απόρησαν, άλλοι γκρίνιαξαν ενώ κάποιοι λίγοι χλεύασαν. Ενας παίκτης με μόλις 12 μήνες εμπειρίας στην Α1 είχε κληθεί να παίξει στον Αρη της Ευρωλίγκας. Ελα όμως που ο 27χρονος γκαρντ
είναι επίμονος και λάτρης της δουλειάς. Με την απόδοσή του όλη τη χρονιά διέψευσε τις κασσάνδρες ενώ κόντρα στον Πανιώνιο αναδείχθηκε σε ηγέτη των κίτρινων. Το λέει η καρδιά του.

Τον εντοπίσαμε στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη το πρωί να απολαμβάνει κάποιες στιγμές ξεκούρασης. Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τη φετινή χρονιά και τη γεύση που αυτή αφήνει μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης αλλά και την απώλεια της πρόκρισης στον τελικό: « Μου αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση η χρονιά είναι η αλήθεια. Μας παρουσιάστηκε η ευκαιρία να παίξουμε στον τελικό αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Πήραμε όμως την 3η θέση και την πρόκριση της Ευρωλίγκας που ήταν ο στόχος που είχε θέσει η διοίκηση από την αρχή της χρονιάς» τόνισε με ειλικρίνεια ο Ελληνας παίκτης.

Η παγίδα

Η σειρά με τον Πανιώνιο έκρυβε κινδύνους για τον Αρη τους οποίους ανέλυσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης: «Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι από τους παίκτες που ήμασταν φέτος στην ομάδα, δεν είχαμε το βάρος να διαχειριστούμε το βάρος του αποκλεισμού από τον Ολυμπιακό. Όμως η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και νομίζω ότι άξιζε τελικά την έξοδό της στην Ευρωλίγκα. Δείξαμε όλη τη χρονιά τι μπορούμε να κάνουμε και τι μπάσκετ μπορούμε να παίξουμε».

“Τρελά”

Κάναμε στον…καλεσμένο μας και τη ρητορική απάντηση για το αν θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα. Η απάντηση ήταν σαφέστατη: «Τρελά»…

Για τον εαυτό του, ο MVP του Αρη στα δύο τελευταία παιχνίδια με τον Πανιώνιο δεν θέλησε να πει πολλά. Δεν αρνήθηκε όμως ότι έχει φιλοδοξίες, κάτι απολύτως θεμιτό για έναν παίκτη που ακόμα εξελίσσεται: « Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές πήγα καλά αλλά επίσης πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα. Αυτό που ήθελα ήταν να βοηθήσω την ομάδα. Ελπίζω ότι του χρόνου θα τη βοηθήσω ακόμη περισσότερο για να πάμε ακόμη καλύτερα ».

Η επόμενη μέρα για τον Αρη, κατά τον Δημήτρη Τσαλδάρη, δεν πρέπει να περιλαμβάνει άγχος γιατί, όπως μας εξηγεί « δεν χρειάζεται να έχουμε πίεση και άγχος για οτιδήποτε. Απλώς πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με φέτος και να πάμε τον Αρη ψηλότερα. Το κλειδί στο μπάσκετ είναι να προχωράς βήμα-βήμα και εμείς του χρόνου μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα».

Και όσον αφορά το καλοκαίρι; « θα κάνω διακοπές, θα ξεκουραστώ αλλά μη νομίσεις ότι θα το παρακάνω. Θα πάρω ανάσες για 15 μέρες και μετά επιστροφή στη δουλειά. Αυτή τη φορά προσωπική δουλειά για να είμαι έτοιμος για του χρόνου». Είπαμε, ο Τσαλδάρης είναι λάτρης στη δουλειάς. Αλλωστε τίποτα δεν είναι τυχαίο στο μπάσκετ και στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK