Μπάγερν Μονάχου-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 7-1
Τι κι αν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία όπου είχε επικρατήσει με 5-0, η γερμανική μηχανή της Μπάγερν δούλεψε ακόμη μια φορά σε φουλ στροφές, δίνοντας και πάλι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της επί της Σπόρτινγκ, με σκορ 7-1!
Εικόνα του αγώνα
Το σκορ άνοιξε από πολύ νωρίς για του Βαυαρούς με τον Ποντόλσκι να πιάνει στο δυνατό σουτ στο 8ο λεπτό έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Ρούι Πατρίσιο.
Στη συνέχεια, χρειάστηκε να περάσουν 25 λεπτά αγώνα για να βρει η γερμανική ομάδα τον δρόμο προς τα δίχτυα. Δράστης και πάλι ο Ποντόλσκι με σουτ μέσα από την περιοχή στο 34ο λεπτό.
Πέντε λεπτά αργότερα, μια άτσαλη προσπάθεια του Πόλγκα στάθηκε μοιραία για την ομάδα του με την μπάλα να καταλήγει για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ρούι Πατρίσιο.
Η Σπόρτινγκ σε μία από τις ελάχιστες αντεπιθέσεις της, κατάφερε να μειώσει στο 42′ με τον Μουτίνιο να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή παραβιάζοντας έτσι την εστία του Μπούτ.
34ο λεπτό: Ο Ποντόλσκι μέσα στην περιοχή, σουτάρει και κάνει το 2-0
39ο λεπτό: Ο Πόλγκα σε προσπάθειά του να διώξει στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 3-0
42ο λεπτό: Εκπληκτικό σουτ του Μουτίνιο έξω από την περιοχή, η Σπόρτινγκ μειώνει
43ο λεπτό: Αμεση απάντηση των Βαυαρών, με πλασέ του Σβάινσταϊγκερ μέσα από την περιοχή
74ο λεπτό: Ο φαν Μπόμελ μέσα από την περιοχή, κάνει το 5-1
82ο λεπτό: Ο Κλόζε ανατρέπεται στην περιοχή από τον Σίλβα και εκτελεί ο ίδιος το πέναλτι κάνοντας το 6-1
90ό λεπτό: Ο Μίλερ από κοντά συνδυάζει το ντεμπούτο του στη διοργάνωση με γκολ
Η απάντηση ωστόσο από την Μπάγερν ήρθε άμεσα, αφού στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Σβαϊστάιγκερ με πλάσε εντός της περιοχής έκανε το 4-1.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μονάχου δεν κατέβασε ταχύτητα. Η συνέχεια ήρθε από τον Φαν Μπόμελ στο 74′ με το σκορ να γίνεται έτσι 5-1. Ο Κλόζε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 82′, έκανε το 6-1 ενώ ο Μίλερ στο 90′ διαμόρφωσε το τελικό 7-1.
Κλειδί
Η πρόκριση είχε κριθεί από το πρώτο ματς και το μόνο που απέμενε να δούμε ήταν το αν η Μπάγερν θα φόρτσαρε για να πετύχει ακόμη μια μεγάλη νίκη ή αν θα συμβιβαζόταν με το σκορ του πρώτου αγώνα. Τελικά οι Βαυαροί που δεν καταλαβαίνουν από αυτά, ανέβασαν από νωρίς στροφές και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Σπόρτινγκ να ελπίσει έστω για μία τιμητική ήττα.
MVP
Την δουλειά που έκανε στο πρώτο ματς ο Ριμπερί, ανέλαβε να την κάνει αυτή τη φορά ο Ποντόλσκι. Ο διεθνής επιθετικός ξεκίνησε με δύο δικά του γκολ τον χορό των τερμάτων της γερμανικής ομάδας βοηθώντας τα μέγιστα για να πάρει το σκορ και πάλι διαστάσεις θριάμβου.
Αδύναμος κρίκος
Η πορτογαλική άμυνα κατάφερε σε δύο ματς να φάει 12 γκολ όταν σε 6 παιχνίδια στην φάση των ομίλων είχε δεχτεί 8! Αποτέλεσμα, η παρουσία της ομάδας της Λισαβόνας για πρώτη φορά σε νοκ άουτ φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, να μετατραπεί σε εφιάλτη.
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)