Γιαννάκης: “Κίνα δεν είναι μόνο ο Μινγκ”
H Eθνική δεν ασχολείται ακόμα με το χιαστί παιχνίδι. Αυτό τόνισε την Κυριακή ο Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος έσπευσε να τονίσει ότι ο ίδιος και οι παίκτες του σκέφτονται τον αγώνα με την Κίνα (18/8, 09:30).
Αναλυτικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: « Σεβόμαστε πολύ την Κίνα, γιατί εκπροσωπεί μια χώρα που αγαπάει το μπάσκετ και έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Έχει παίκτες που έχουν παίξει στο ΝΒΑ, μεταξύ των οποίων και έναν σταρ, τον Γιάο Μινγκ, γι’ αυτό το παιχνίδι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με το ίδιο καθαρό μυαλό, να μην παρασυρθούμε από το ρυθμό τους, καθώς τους αρέσει να ανοίγουν το ρυθμό και από την έδρα».
« Δεν είναι αλήθεια αυτό ότι Κίνα είναι μόνο ο Μινγκ. Είναι σίγουρα ένας σημαντικός, ο πιο σημαντικός παίκτης στο παιχνίδι τους, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Για να τελειώσει τις φάσεις κάποιος πρέπει να του δώσει την μπάλα, να τον βοηθήσει. Για εμάς είναι σημαντικό το παιχνίδι, γιατί δοκιμάζεται και ο χαρακτήρας μας. Δεν μας απασχολεί το χιαστί παιχνίδι ακόμη. Θα ήταν λάθος. Για εμάς το παιχνίδι με την Κίνα είναι αυτό που είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή. Το χιαστί παιχνίδι θα το σκεφτούμε στην ώρα του».
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουρούσης τόνισε: « Η Κίνα έχει γίνει πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει καμία σχέση με αυτή που αντιμετώπισε η Εθνική πριν από δύο χρόνια στην Ιαπωνία. Δεν είναι εύκολο παιχνίδι. Είναι ομάδα που έχει ένα διαφορετικό στυλ, στο οποίο εμείς πρέπει και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας και να αντιδράσουμε. Δεν είναι θέμα μόνο θέμα των ψηλών το μαρκάρισμα του τον Γιάο, αλλά είναι ζήτημα ομαδικής προσπάθειας. Αν θεωρήσουμε όμως ότι αρκεί να σταματήσουμε τον Γιάο για να πάρουμε τη νίκη, θα είναι λάθος, καθώς κι άλλοι παίκτες είναι επικίνδυνοι και μπορούν να κάνουν τη ζημιά».