Ολυμπιακός – Πολόνια 2-1
Με τα θεαματικά γκολ των Γκρμπιτς και Φουστέρ ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 την Πολόνια Βαρσοβίας στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Κάκωση στο γόνατο ο Μιραλάς.
Τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι πρωτίστως για τους προπονητές και -πολύ- λιγότερο για τον κόσμο. Υπό αυτό το πρίσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, παίρνοντας μία πρώτη γεύση από τον Ολυμπιακό που προετοιμάζει τις τελευταίες ημέρες στο Ζέεφελντ.
Οι “ερυθρόλευκοι” δούλεψαν καλά στο πρώτο ημίχρονο. Έτρεξαν, πίεσαν, κυκλοφόρησαν σωστά την μπάλα. Δεν ελειψαν τα λάθη, αλλά από τη στιγμή που πέτυχαν ένα γκολ, με ωραίο πλασέ του Γκρμπιτς, και έφτιαξαν, με τον Σουμπίνιο σε ρόλο βασικού πρωταγωνιστή, ακόμη τρεις – τέσσερις ευκαιρίες, ο βαθμός που εξασφάλισαν ήταν καλός.
Στο δεύτερο 45λεπτο ο τραυματισμός του Μιραλάς (έφυγε με πόνους στο αριστερό γόνατο) επισκίασε την προσπάθεια των πρωταθλητών. Οι παίκτες που χρησιμοποίησε στο δεύτερο μισό του αγώνα ο Βαλβέρδε, μεταξύ των οποίων ο Μαρκάνο και ο Κάταϊ, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο παρότι έλειψαν οι ευκαιρίες. Πάντως ο Φουστέρ, με ωραίο βολέ, χάρισε τη νίκη γοήτρου στον Ολυμπιακό, ο οποίος άρχισε με το… δεξί τη νέα σεζόν.
Κρατάμε:
Τη λειτουργία στις πτέρυγες, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο. Από τα αριστερά Χολέμπας – Ριέρα και από τα δεξιά Γκαλίτσιος – Χαβίτο είχαν καλή συνεργασία και υποστήριξαν επιθετικά τόσο τον δραστήριο Σουμπίνιο όσο και τον Πάντελιτς, ο οποίος ήταν μέσα στη φάση, αλλά στερήθηκε αποτελεσματικότητας.
Πετάμε:
Κάποια αβίαστα λάθη από τη μέση και πίσω, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στους παίκτες της Πολόνια να βγάλουν αντεπιθέσεις και να απειλήσουν.
Συμπέρασμα:
Το πρώτο δείγμα γραφής του νέου Ολυμπιακού είχε περισσότερα θετικά. Υπήρχαν τρεξίματα και πίεση, οι πλάγιοι ανέβαιναν και υποστήριζαν την ανάπτυξη. Ο Σουμπίνιο ήταν εκείνος που κέρδισε τις εντυπώσεις. Από την άλλη τα κενά στην άμυνα οφείλονται εν πολλοίς και στην απουσία του Μέλμπεργκ.
Ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου: Κοστάνσο, Γκαλίτσιος, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Γκρμπιτς, Ουρτάδο, Σουμπίνιο, Ριέρα, Χαβίτο, Πάντελιτς
Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου: Δασκαλάκης, Μανιάτης, Παπάζογλου, Μαρκάνο, Βαλεριάνος, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Κάταϊ, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς (52′ Νικλητσιώτης)