ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η προσαρμογή και οι ερωτήσεις για Τζεμπούρ

Πρώτη ημέρα με τον Ολυμπιακό στην Αυστρία. Παρά την κούραση από την πρωινή προπόνηση της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και το ταξίδι, αρχικά αεροπορικώς μέχρι το Μόναχο και στη συνέχεια οδικώς έως το Ζέεφελντ (σ.σ. περίπου δύο ώρες απόσταση), ο Μίτσελ Γκονθάλεθ αποφάσισε να προπονήσει τους παίκτες του αργά το απόγευμα.

Η προσαρμογή και οι ερωτήσεις για Τζεμπούρ
INTIME SPORTS

Βέβαια, η προπόνηση δεν ήταν δυνατή και είχε περισσότερο χαρακτήρα χαλάρωσης για τους ποδοσφαιριστές, που έδειχναν να το απολαμβάνουν. Με πολλή μπάλα και αρκετές ασκήσεις για την κυκλοφορία, την κατοχή και την πίεσης προς αυτή. Βέβαια, τα πολύ δύσκολα για τους Πρωταθλητές αρχίζουν την Τετάρτη, με τριπλή (!) προπόνηση στο αθλητικό κέντρο του Ζέεφελντ.

Το κλίμα στην ομάδα δείχνει καλό, αν και για να λέμε τα πράγματα όπως έχουν, 29 παίκτες είναι πολλοί και ο Ισπανός τεχνικός θα κληθεί να περιορίσει τον τελικό αριθμό του ρόστερ τις προσεχείς ημέρες. Οι νεοαποκτηθέντες έχουν προσαρμοστεί αρκετά, με εξαίρεση τον Σαλίνο, ο οποίος έχει “κολλήσει” με τον Μασάντο κατά πρώτο λόγο και τον Κοντρέρας κατά δεύτερο, αλλά δεν έχει “λυθεί” ακόμα. Ο Σάμαρης και ο Ντε Βινσέντι δείχνουν “ξεψαρωμένοι”, ενώ ο Βάις με την πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους δικαιολόγησε τον ντόρο της μεταγραφής του.

Ο Σλοβάκος ξεχειλίζει από ποδοσφαιρική ποιότητα και θα είναι από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. Ο καλός ο παίκτης φαίνεται και δεν βγάζουμε αυτό το συμπέρασμα από μία προπόνηση. Άλλωστε, είναι ένας εξτρέμ με καλό όνομα στην Ευρώπη και γνωστός σε όσους παρακολουθούν ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πάντως, στην πρώτη προπόνηση επί αυστριακού εδάφους την παράσταση έκλεψαν δύο γεγονότα. Οι δύο φίλοι του ΠΑΟΚ από ένα χωριό κοντά στο Ζέεφελντ, οι οποίοι είδαν την προπόνηση και ρωτούσαν με αγωνία για το αν ο Τζεμπούρ παραμείνει στον Ολυμπιακό. Ο Αλγερινός ήταν περιζήτητος την πρώτη ημέρα των Πειραιωτών στην Αυστρία, καθώς το τηλεοπτικό κανάλι της Μπούρσασπορ περίμενε καρτερικά τον 29άχρονο επιθετικό για μία δήλωση, αλλά ο Τούρκος συνάδελφος δεν ήταν καλά ενημερωμένος, καθώς ο διεθνής κυνηγός δεν βρίσκεται στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Και δεν πρόκειται να ενσωματωθεί σε αυτήν τις επόμενες ημέρες, καθώς έχει άδεια για να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική στέγη. Το ενδιαφέρον, πάντως, της Μπούρσασπορ ατονεί, αφού ο Τζεμπούρ ζητά τον ουρανό με τα άστρα και 2.000.000 ευρώ ακατέβατα για κάθε χρόνο συνεργασίας.

Όσο για το δεύτερο “γεγονός” της πρώτης ημέρας του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ ήταν οι μπάλες, με τις οποίες έγινε η προπόνηση. Είναι οι νέες μπάλες της Super League και έχουν αρκετό πράσινο. “Χτύπησε” λίγο άσχημα σε κάποιους, είναι η αλήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK