ΜΠΑΣΚΕΤ

Αρης-Ολυμπιάδα 75-66

Εύκολο απόγευμα πέρασε στο Αλεξάνδρειο ο Αρης που επικράτησε με 75-66 της Ολυμπιάδας Πατρών. Οι γηπεδούχοι, χωρίς τους Μάσεϊ και Τέρι, κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας της Πάτρας και έφτασαν στην 9η συνεχόμενη νίκη. Ράιτ, Μότολα και Ουάσινγκτον ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από την πλευρά των νικητών.

Αρης-Ολυμπιάδα 75-66

Δεν πτοήθηκε από τις απουσίες



Εύκολο απόγευμα πέρασε στο Αλεξάνδρειο ο
Αρης που επικράτησε με 75-66 της
Ολυμπιάδας Πατρών. Οι γηπεδούχοι, χωρίς τους Μάσεϊ και Τέρι, κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας της Πάτραςκαι έφτασαν στην 9η συνεχόμενη νίκη.Ράιτ, Μότολα και Ουάσινγκτον ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν από την πλευρά των νικητών.


Στο
πρώτο δεκάλεπτο ο
Αρης κυριάρχησε στο παρκέ και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας. Πρώτη και τελευταία φορά που οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες ήταν στο 2’ όταν το σκορ ήταν 2-2. Ο Αρης με ένα
σερί 6-0 έκανε το σκορ 8-2. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 8-4, για να
έρθει ένα σερί 8-0 από τους “κίτρινους” (16-4). Το τέλος της περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 24-8 της ομάδας της Πάτρας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά.

Η Ολυμπιάδα προσπάθησε να αντιδράσει στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου και μάλιστα κατάφερε να μειώσει σε 27-20 λίγο πριν το 15ο λεπτό. Κάπου εκεί ο Αρης “ξύπνησε” και ξανάεστειλε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων 37-25 (με ένα 10-5). Το 41-28 ήταν το σκορ του ημιχρόνου στο Αλεξάνδρειο.

Τσαλδάρης και Ράιτ με 10 και 8 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου ήταν καλύτερη από την Ολυμπιάδα από την οποία ξεχώρισε μόλις ένας παίκτης. Ο λόγος για τον Αμερικανό Τζέφερσον που πέτυχε τους 17 από τους 28 πόντους των Πατρινών.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ολοίδιο με τα δύο πρώτα καθώς και πάλι η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ κυριάρχησε απόλυτα. Η ομάδα της Πάτρας έριξε την διαφόρα στο 2’ της περιόδου κάτω από τους 10 (41-32), όμως μέσα στα επόμενα λεπτά οι γηπεδούχοι πέτυχαν 15 πόντους έναντι τριών των Πατρινών και το σκορ έγινε 56-35. Η Ολυμπιάδα κατάφερε να συμμαζέψει λίγο τη διαφορά και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου την βρήκε 13 πόντους πίσω (58-45).

Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης. Η ομάδα του Ντράγκαν Ράτσα ξεκίνησε για ακόμη μια φορά δυνατά και μείωσε στους εννέα, 58-49. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα σερί 8-0 (66-49) και ουσιαστικά καθάρισαν το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες της Ολυμπιάδας ήταν να συμμαζέψουν την διαφορά και να ηττηθούν τελικά με 75-66.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Γκόρντον Χέρμπερτ, ήταν ο Μπρέισι Ράιτ ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους προσπαθούσε μόνος του, ο Ντουέην Τζέφερσον που πέτυχε 27 πόντους.

Ο Σταρ

Αν κάποιος αξίζει αυτόν τον τίτλο τότε αυτός είναι ένας παίκτης των ηττημένων. Ο λόγος για τον Ντουέην Τζέφερσον που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Δυστυχώς όμως για την Ολυμπιάδα πάλευε μόνος του…

Η απογοήτευση

Η ομάδα της Ολυμπιάδας. Από το 2ο λεπτό έμεινε πίσω στο σκορ και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Αρη. Οι Θεσσαλονικείς, με αρκετές και σημαντικές απουσίες, κατάφεραν να φτάσουν σε μια άνετη επικράτηση επί της Ολυμπιάδας που παρέμεινε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το σχόλιο

Εύκολη νίκη για τον Αρη που παρά τις απουσίες κάποιων βασικών κατάφερε να νικήσει χωρίς να ιδρώσει την απογοητευτική για ακόμα μια φορά Ολυμπιάδα Πατρών. Με τη νίκη αυτή οι Θεσαλονικείς παραμένουν τρίτοι στην βαθμολογία ενώ αφήνουν τους Πατρινούς στην προτελευταία θέση.


Τα δεκάλεπτα: 24-8, 41-28, 58-43, 75-66




Αρης: Καραδολάμης, Τσαϊρέλης 2, Τσαλδάρης 10, Ουάσινγκτον 12, Ράιτ 15, Καλαϊτζής 0, Ηλιάδης 7, Μπόισα 7, Σκορδίλης 2, Μότολα 12, Αγαδάκος 8.

Ολυμπιάδα: Γιόροβιτς 4, Οσμόκροβιτς, Ιωακιμίδης, Μούτσιος, Νέσοβιτς 12, Πέτας 5, Τζέφερσον 27, Δορκοφίκης 7, Πετρόπουλος, Λούντεκα, Λάππας 3, Σούλης 8.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ