Πλατέλλας: “Δικαιώνομαι για τη δουλειά μου”
Έτοιμος να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του και να δικαιώσει τους ανθρώπους της Ξάνθης για την επιλογή τους είναι ο Βαγγέλης Πλατέλλας.
Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra FM”, ο νεαρός πρώην παίκτης της Καλλιθέας αναφέρθηκε στις ελάχιστες μεταγραφές που έγιναν μέχρι τώρα στη Super League: “Είμαι χαρούμενος γιατί δεν υπάρχουν μεταγραφές και έχουν γίνει πολύ λίγες μέχρι τώρα. Αισθάνομαι πολύ καλά και δικαιώνομαι για τα χρόνια που έχω δουλέψει”.
Από εκεί και πέρα, ο Βαγγέλης Πλατέλλας μίλησε:
Για το “παρασκήνιο” της μεταγραφής: “Με παρακολουθούσαν καιρό, αθόρυβα. Ο κ. Κωνσταντινίδης με παρακολουθούσε, είχε έρθει πολλές φορές στο γήπεδο, κάναμε κάποιες συζητήσεις και στο τέλος βγήκε μια καλή μεταγραφή. Είναι αυτονόητο πως το ήθελα”.
Για την εικόνα της Ξάνθης: “Το είδαμε στον πρώτο γύρο πως παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι σημαντικό και για μένα. Εδώ με υποδέχθηκαν πολύ καλά οι συμπαίκτες μου και αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο. Φαίνεται η δουλειά του προπονητή, είμαστε μια οικογένεια”.
Για το πόσο εύκολα προσαρμόζεται ερχόμενος από χαμηλότερη κατηγορία με άλλες παραστάσεις: “Για να προσαρμοστώ δεν δυσκολεύτηκα, γιατί οι συμπαίκτες μου ήταν κοντά μου, με βοήθησαν, ειδικά οι πιο μεγάλοι. Μόνο στους ρυθμούς είμαι λίγο πίσω, αλλά κατά τα άλλα όλα καλά. Είναι κοντά μου σαν να είμαι χρόνια εκεί”.
Για το αν οι νέοι παίκτες δεν πρέπει να χάνουν το κουράγιο τους: “Εννοείται πως πρέπει να δουλεύουν, να μην τα παρατάνε ποτέ και να κάνουν μεγάλη υπομονή”.
Για το αν ο ίδιος είχε άγχος για μια μεταγραφή: “Βέβαια είχα άγχος, όσο περνούσαν τα χρόνια γιατί είμαι από τα 16 μου στην Καλλιθέα και έφτασα 23. Πίστευα πως αν δεν γινόταν τώρα μπορεί να μην γινόταν ποτέ. Εντάξει, εγώ δεν τα παράτησα, δούλευα κάθε στιγμή και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Τώρα αρχίζει ένας νέος κύκλος δουλειάς”.
Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: “Πολύ πιο καλό από τη Football League, χαίρομαι που θα παίζω στη Super League. Θα δούμε”.
Για το τι του είπε ο Ουζουνίδης: “Το πρώτο είναι να έχω την υγειά μου και να δουλεύω στο γήπεδο και τεράστια υπομονή”.
Για το ποια ομάδα ξεχωρίζει και ποια τον απογοήτευσε: “Δεν έχει παίξει ο Άρης καλό ποδόσφαιρο. Εκτός των δύο μεγάλων, εμείς ανεβαίνουμε και ο Ατρόμητος”.
Για το τι του άρεσε στην Ξάνθη: “Είναι πολύ επιθετική ομάδα και έχουμε το εύκολο γκολ. Συμφωνώ πως είναι σταθερή ομάδα. Με τις μεγάλες ομάδες δεν έπρεπε να χάσει κι έχασε”.
Για το αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα: “Νομίζω ο Ολυμπιακός θα ξεφύγει, αν και είναι νωρίς. Θα είναι κοντά οι δύο ομάδες, αλλά πιστεύω στο τέλος ο Ολυμπιακός”.