Περιστέρι-Πανελλήνιος 57-60
Άλλος Πανελλήνιος Μαχητικός και αποφασισμένος ο ελλιπήςΠανελλήνιος, επικράτησε 60-57 του Περιστερίου στην Αθήνα και με τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε βαθιά ανάσα για τη συνέχεια, μια και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση.
Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηλυσιακό, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν με την πλάτη στον τοίχο και στο κλειστό της Τζον Κένεντι έπαιξε τα… ρέστα της. Το αίσθημα αυτοσυντήρησης λειτούργησε στο έπακρο και μετά το 13-11 στο φινάλε της πρώτης περιόδου, οι “κυανόλευκοι” πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Ο Κράμπενχοφτ κουβάλησε την ομάδα του στο σκοράρισμα και ο Πανελλήνιος προηγήθηκε 25-31 και 29-38, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για το υπερπολύτιμο διπλό.
Το Περιστέρι, σε μια κακή επιθετικά βραδιά, δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Πλησίασε 33-36 και 44-48 δημιουργώντας συνθήκες ντέρμπι σε ένα παιχνίδι που και οι δυο ομάδες ήθελαν πολύγια διαφορετικούς λόγους η καθεμιά. Μάλιστα ο Σκοτ, με τα τρίποντά του, ήταν εκείνος που επιχείρησε να ολοκληρώσει την ανατροπή, κάνοντας στα 38” πριν από τη λήξη το 56-55. Ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκει στον ηρωικό Μπέιλι, ο οποίος -υποψία βημάτων- κράτησε όρθιο τον Πανελλήνιο στα δύσκολακαι του έδωσε το φιλί της ζωής, μια και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να προσπεράσουν.
Το αστέρι
Ο Μόρις Μπέιλι έχει ακούσει πολλά -και όχι άδικα- στο διάστημα που “υπηρετεί” τον Πανελλήνιο. Απέναντι όμως στο Περιστέρι ήταν εκείνος που καθόρισε τη μοίρα της αναμέτρησης. Ήταν αναμφίβολα το καλύτερο παιχνίδι του Αμερικανού στην Ελλάδα.
Απογοήτευση
Επιεικώς μέτριο ήταν το θέαμα που παρουσίασαν Περιστέρι και Ηρακλή, παρότι το φινάλε ήταν συναρπαστικό. Έλλειψη έμπνευσης, χαμηλά ποσοστά και αρκετά λάθη συνέθεσαν το σκηνικό ενός αγώνα που για τους ουδέτερους θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.
Σχόλιo
Έτοιμος να πουλήσει πολύ ακριβά το… τομάρι του ταξίδεψε στην Αθήνα ο Πανελλήνιος και αυτό βγήκε στο παρκέ. Παρά τις απουσίες και τις ελλείψεις σε ξένο στοιχείο, οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πάλεψαν μέχρι τέλους και δικαιώθηκαν με μια νίκη που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια. Το Περιστέρι έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πιάσει Κολοσσό, Καβάλα και Άρη στην τρίτη θέση, αποτυγχάνοντας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού να επιβληθεί με τη δυνατή της άμυνα. Μπορεί να οδήγησε σε λάθη τον Πανελλήνιο, αλλά δεν άνοιξε το σκορ, εγκλωβίστηκε στο αργό τέμπο του Πανελλήνιου και υπέστη τη δεύτερη εντός έδρας ήττα της.
Τα δεκάλεπτα: 13-11, 27-31, 38-41, 57-60