Δίχως αύριο
Το 3-0 της πρώτης αναμέτρησης στη Λάρνακα μετέτρεψε για τον Ολυμπιακό τον επαναληπτικό με την Ανόρθωση (27/08, 21:45) σε "no tomorrow game" που λένε και οι Αμερικανοί. Οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή εάν θέλουν να δώσουν το "παρών" στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για δωδέκατη συνεχόμενη σεζόν.
Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Τα λάθη που έγιναν στον πρώτο αγώνα στην Κύπρο δεν πρέπει να επαναληφθούν ούτε στο ελάχιστο ώστε να μην κοστίσουν ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ουδείς στο λιμάνι θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο αποκλεισμού ο οποίος θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα στην ευρωπαϊκή εικόνα που προσπαθεί να χτίσει χρόνο με το χρόνο ο Ολυμπιακός.
Στο μυαλό των παικτών και του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπάρχει η λέξη αποκλεισμός και το μόνο που μένει είναι η σκέψη να γίνει πράξη. Εξάλλου, θα ήταν το ιδανικότερο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει διπλή εκπροσώπηση στη φάση των ομίλων μετά τη χθεσινοβραδινή πρόκριση του Παναθηναϊκού.
Ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται πώς έχει κατασταλάξει στους 11 που θα στελεχώσουν το βασικό σχήμα της ομάδας. Ο Αντώνης Νικοπολίδης θα υπερασπιστεί την εστία με τους Τοροσίδη και Λεονάρντο να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας. Ενα μικρό ερωτηματικό υπάρχει στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους Ζεβλάκοφ και Αβραάμ Παπαδόπουλο να διεκδικούν μία θέση στο πλάι του Αντζα.
Οι Στολτίδης και Ντούντου θα πάρουν θέση ως αμυντικά χαφ έχοντας μπροστά τους (από δεξιά προς αριστερά) τους Γκαλέτι, Μπελούτσι και Λέτο. Ο Αργεντινός αναμένεται να κερδίσει τη θέση από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.
Οσον αφορά στην Ανόρθωση βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του Τιμούρ Κετσπάγια ότι έχοντας το υπέρ της 3-0 από τον πρώτο αγώνα, εάν δεν μπορέσει να περάσει δεν θα μπορέσει ποτέ να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Γεωργιανός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με ενισχυμένο κέντρο (τρία αμυντικά χαφ) και μοναδική “αιχμή του δόρατος” τον Πολωνό, Σόσιν.
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο πολύπειρος Γερμανός, Χέρμπερτ Φάντελ ο οποίος είχε “σφυρίξει” την ισοπαλία (2-2) της ΑΕΚ στο “Μπερναμπέου” με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 επί της Ρέιντζερς στη Γκλασκώβη.
Οι πιθανές συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Αντζας, Α. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ντούντου, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Λέτο, Κοβάσεβιτς
Ανόρθωση: Μπεκιάι, Οτσόκολιτς, Λεϊβακαμπέσι, Κωνσταντίνου, Κατσαβάκης, Ντομπρασίνοβιτς, Δέλλας, Νικολάου, Πάολο Κόστα, Λάμπαν, Σόσιν