ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι Rockets προσπέρασαν τους Spurs, ρεκόρ για Cavs

Από τον Δεκέμβριο είχαν να γευτούν τη χαρά της πρωτιάς στη Δύση οι Rockets και τρεις μήνες αργότερα, στο κομβικό παιχνίδι με τους Spurs, έκαναν το καθήκον τους έστω και χωρίς τον Tracy McGrady. Η ομάδα του Χιούστον επικράτησε με 87-85 μέσα στον "AT&T Center" και πλέον απέχει μισή νίκη από τα "σπιρούνια", όντας στην κορυφή της νοτιοδυτικής περιφέρειας.

Οι Rockets προσπέρασαν τους Spurs, ρεκόρ για Cavs

Η απουσία του McGrady οδήγησε τον Rick Adelman να παρατάξει την 17η διαφορετική αρχική πεντάδα. Η απουσία του πρώτου σκόρερ των «ρουκετών» είχε αντίκτυπο στις πρώτες τρεις περιόδους, ωστόσο στην τέταρτη ήρθε το καθοριστικό ξέσπασμα (σερί 10-2) με ηγέτες τους Yao Ming (13 πόντοι, 8 ασίστ) και Luis Scola (19 πόντοι πέντε εκ των οποίων στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, 17 ριμπάουντ). Εξάλλου, οι δυο τους συνεργάστηκαν 11,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ώστε ο Αργεντινός να σημειώσει το νικητήριο καλάθι. Για την τέταρτη σερί νίκη των Rockets που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της Δύσης βοήθησε τα μέγιστα και ο Ron Artest με 24 πόντους. Οσο για τους ηττημένους, έπεσαν από την κορυφή της περιφέρειάς τους για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, μιας και οι 23 πόντοι του Tim Duncan και οι 22 (12 ασίστ) του Tony Parker δεν αποδείχθηκαν αρκετοί (ο Γάλλος έχασε και το τελευταίο σουτ του αγώνα 2,9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος).

Το αποτέλεσμα στο ζύγι έδειξε πως οι 39 πόντοι που σημείωσε ο Dwyane Wade σε 47 λεπτά αγώνα δεν ήταν τόσο σημαντικοί. Αυτό που εν τέλει έδωσε τη νίκη στους Heat με αντιπάλους τους ελλιπείς Pistons (τραυματίες οι Richard Hamilton, Rasheed Wallace, Allen Iverson) με 101-96 ήταν τα δύο κοψίματά του στα τελευταία 22 δευτερόλεπτα και φυσικά οι έξι πόντοι του Udonis Haslem στα τελευταία 6,3 δευτερόλεπτα. Τα “πιστόνια” πίστεψαν ότι θα έπαιρναν τη νίκη που θα τα έφερνε μία νίκη μακριά από την ομάδα του Μαϊάμι στην πέμπτη θέση της Ανατολής, μιας και ήταν μπροστά στο σκορ για 3,5 περιόδους. Η αντεπίθεση διαρκείας του συγκροτήματος του Erik Spoelstra, όμως, είχε αποτέλεσμα και παρά το τρίποντο του Walter Hermann 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος που έκανε το σκορ 96-95 υπέρ των γηπεδούχων, ο Wade ήταν αυτός που πανηγύρισε στο τέλος.

Τα “μαγικά” του LeBron James (και) τη φετινή χρονιά καταρρίπτουν όλα τα ρεκόρ των Cavaliers. Η νίκη επί των Nets με 96-88 ήρθε ως φυσικό επακόλουθο των 30 πόντων και των 11 ριμπάουντ του “King James”. Το πιο σημαντικό ήταν πως με αυτήν έφτασαν τις εννέα σερί και στο φετινό σύνολο τις 57, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συλλόγου από το 1988-89 και 1991-92, όταν και είχαν τερματίσει στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 57-25. Οπως γίνεται κατανοητό, αυτή η επίδοση θα καταρριφθεί λίαν συντόμως, με πρώτη ευκαιρία το προσεχές παιχνίδι και πάλι με την ομάδα του Νιου Τζέρσεϊ, όπου το συγκρότημα του Κλίβελαντ κυνηγά να φτάσει δεύτερο διψήφιο σερί νικών στη φετινή σεζόν. Αξιοσημείωτη και η παρουσία του Zydrunas Ilgauskas στον αγώνα και όχι μόνο, αφού εκτός των πολύτιμων 18 πόντων, είχε και τέσσερις τάπες με συνέπεια να φτάσει τις 1.202 στην καριέρα του στους Cavs (κρατά από το 1996) και να ξεπεράσει τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο στη σχετική λίστα του συλλόγου John Williams (1.200). Νωρίτερα τη φετινή περίοδο ο Λιθουανός σέντερ είχε πάρει τον τίτλο και του κορυφαίου ριμπάουντερ όλων των εποχών των Cavaliers.

Τα αποτελέσματα

Nets-Cavaliers 88-96
Hornets-Warriors 99-89

Kings-Sixers 100-112

Pistons-Heat 96-101
Raptors-Clippers 100-76
Spurs-Rockets 85-87

Timberwolves-Thunder 90-97


Οι βαθμολογίες σε Ανατολή και Δύση

Northwest Division

Denver 45-25
Portland 44-26
Utah 43-26
Oklahoma City 20-50
Minnesota 20-50

Pacific Division

yL.A. Lakers 55-14
Phoenix 38-31
Golden State 25-45
L.A. Clippers 17-53


Sacramento 15-55

Southwest Division

Houston 47-25
San Antonio 45-24
New Orleans 44-25
Dallas 42-28
Memphis 17-52

x = εξασφάλισε συμμετοχή στα playoff
y= πρωταθλητής περιφέρειας

Atlantic Division

yBoston 53-18
Philadelphia 35-33
New Jersey 30-40
New York 28-41
Toronto 25-45

Central Division

yCleveland 57-13
Detroit 34-35
Chicago 32-38
Milwaukee 31-40
Indiana 29-42

Southeast Division

x Orlando 51-18
Atlanta 41-29
Miami 37-32
Charlotte 31-39
Washington 16-55

x = εξασφάλισε συμμετοχή στα playoff
y = πρωταθλητής περιφέρειας


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK