Θολό τοπίο ενόψει της γενικής συνέλευσης. Πρόταση σε Σαριέγκι
Την Παρασκευή θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων για να εγκρίνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκατομμύρια ευρώ αλλά και για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και το τοπίο παραμένει θολό στον Παναθηναϊκό.
Ο μεγαλομέτοχος Γιάννης Βαρδινογιάννης – ο οποίος αναμένεται να βάλει τα χρήματα που του αναλογούν – έχει σειρά επαφών με τους μετόχους για να μάθει τις προθέσεις τους και μετά τον Γιώργο Νίκα, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Παναγιώτη Δάβαρη.
Με τα υπάρχοντα δεδομένα, δεν πρόκειται να εκλεγεί νέος πρόεδρος στη Γ.Σ. και τα σενάρια για επικείμενη συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Νικόλα Πατέρα δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά, άλλωστε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ βρίσκεται εκτός Αθηνών.
Στο μεταξύ, η ΠΑΕ έκανε πρόταση στον Γιόσου Σαριέγκι για να ανανέωση του συμβολαίου του για 2 ακόμη χρόνια με ετήσιες απολαβές 250.000 ευρώ. Αναμένεται η απάντηση του Βάσκου αμυντικού.
Την ερχόμενη Τετάρτη θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο και πέρα από το θέμα του νέου προέδρου, καλείται να αποφασίσει για τον τεχνικό διευθυντή – εκτός απροόπτου θα είναι ο Πορτογάλος Φρέιτας – αλλά και για το μεταγραφικό μπάτζετ. Ωστόσο αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, δύσκολα θα γίνουν κινήσεις.
Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αποχαιρέτησε την Παιανία φεύγοντας σαν κύριος, τιμώντας για 4 χρόνια την “πράσινη” φανέλα.