ΜΠΑΣΚΕΤ

Στη Γερμανία δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός

Στο "Φίλπς Χάλε" του Ντίσελντορφ με αντίπαλο την Κολωνία ολοκληρώνει απόψε το βράδυ (21:15, Supersport 7) τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Οι "ερυθρόλευκοι" είναι το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης και αν το αποδείξουν και στο παρκέ θα πάνε με άλλον αέρα την ερχόμενη εβδομάδα στην "καυτή" έδρα της Ταού, στο ντέρμπι κορυφής του α' ομίλου.

default image

Στο “Φίλπς Χάλε” του Ντίσελντορφ με αντίπαλο την Κολωνία ολοκληρώνει απόψε το βράδυ (21:15, Supersport 7) τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” είναι το θεωρητικό φαβορί της αναμέτρησης και αν το αποδείξουν και στο παρκέ θα πάνε με άλλον αέρα την ερχόμενη εβδομάδα στην “καυτή” έδρα της Ταού, στο ντέρμπι κορυφής του α’ ομίλου.

Το συγκρότημα του Πίνι Γκέρσον παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια και ο Ισραηλινός τεχνικός δεν παύει να ζητά αυτοσυγκέντρωση και στα 40 λεπτά του ματς από τους παίκτες του ώστε να μην βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Από την αναμέτρηση με τους πρωταθλητές Γερμανίας θα απουσιάσει ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (έμεινε στην Αθήνα) ενώ δύο παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή είναι δύσκολο να αγωνιστούν.

Για 17η φορά θα αναμετρηθεί ο Ολυμπιακός με γερμανική ομάδα στην Ευρωλίγκα. Στις 16 προηγούμενες (όλες κόντρα σε Μπάγερ Λεβερκούζεν και Αλμπα Βερολίνου) ο απολογισμός του είναι εξαιρετικός με 13 νίκες και μόλις τρεις ήττες.

Ο λόγος για τον Χρήστο Χαρίση ο οποίος ταλαιπωρείται από οξεία αμυγδαλίτιδα αλλά και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ο οποίος υποφέρει από τενοντίτιδα. Το καλό για την ελληνική ομάδα είναι ότι θα έχει στο πλευρό της την ένθερμη συμπαράσταση, περίπου, 600 συμπατριωτών μας, όπως συμβαίνει πάντοτε σε αγώνες επί γερμανικού εδάφους.

Αναφορικά μετη γερμανική ομάδα, η οποία μετρά δύο νίκες και τέσσερις ήττες στις έξι πρώτες αγωνιστικές, είναι ικανή να κάνει τη ζημιά και εξάλλου, στηρίζει πολλά στον παράγοντα έδρα εάν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Εάν όλα πάνε κατ’ευχήν και ο Ολυμπιακός καταφέρει να εξασφαλίσει το έκτο “ροζ φύλλο αγώνα” στις επτά πρώτες αγωνιστικές θα έχει την ευχέρεια να δει τι θα κάνει και η Ταού στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λε Μαν, περιμένοντας ένα καλό δώρο από τους Γάλλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK