ΣΠΟΡ

Ο Μπεν Τζόνσον κατηγορεί τον Καρλ Λιούις για συνωμοσία εναντίον του

"Περυσινά ξινά σταφύλια" θα μπορούσε να πει κάποιος διαβάζοντας την παρακάτω είδηση αλλά φαίνεται πώς όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Μπεν Τζόνσον δεν θα μπορέσει ποτέ να χωνέψει το γεγονός ότι έχασε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ επειδή βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας (στανοζολόλη).

default image

“Περυσινά ξινά σταφύλια” θα μπορούσε να πει κάποιος διαβάζοντας την παρακάτω είδηση αλλά φαίνεται πώς όσα χρόνια κι αν περάσουν ο Μπεν Τζόνσον δεν θα μπορέσει ποτέ να χωνέψει το γεγονός ότι έχασε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ (1988) επειδή βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας (στανοζολόλη).

Ο Καναδός σπρίντερ, δύο μήνες μετάτις κατηγορίες που είχε εκτοξεύσει κατά του Καρλ Λιούις περί συνωμοσίας εναντίον του, επανήλθε δριμύτερος και πιο συγκεκριμένος. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τζόνσον στην εφημερίδα “Herald Sun” της Μελβούρνης, λίγα λεπτά πριν υποβληθεί σε αντι-ντόπινγκ έλεγχο, μετά τη νίκη και το παγκόσμιο ρεκόρ 9.79 στον τελικό των 100 μέτρων, ήπιε μία μπύρα μαζί με έναν πρώην παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου και προσωπικό φίλο του Καρλ Λιούις στην αίθουσα αναμονής.

ΟΤζόνσον υποστηρίζει ότιη μπύρα του είχε…εμπλουτιστεί με τη συγκεκριμένη απαγορευμένη ουσία. Μάλιστα, σε ερώτηση εάν πιστεύει ότι ο Καρλ Λιούις είχε κάποια ανάμειξη σε αυτό το θέμα, τόνισε: “Δεν μπορώ να πω πολλά…αλλά είχε κάποια ανάμειξη”.

Η εφημερίδα προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Καρλ Λιούις προκειμένου να δώσει μία απάντηση στον Τζόνσον και αντ’αυτού μίλησε ο μάνατζέρ του, Τζο Ντάγκλας: “Ο Καρλ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση ντόπινγκ τουΜπεν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο Καρλ να προσπαθούσε να σαμποτάρει οποιονδήποτε αθλητή. Δεν αρμόζει κάτι τέτοιο στον χαρακτήρα του. Μπορεί να ενοχλείται που δεν συλλαμβάνονται και τιμωρούνται όσοι κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά ουδέποτε θα σαμποτάριζε κάποιον από αυτούς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK