ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίκολας: “Το κίνητρο εδώ”

Η εντός έδρας ήττα από τη Σιένα στρίμωξε στα σχοινιά τον Παναθηναϊκό αλλά οι παίκτες του Κυπελλού Ελλάδας δεν χάνουν την πίστη τους. Ο Ντριου Νίκολας εξήγησε τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός στην Ιταλία μιλώντας στο επίσημο site της ομάδας.

Νίκολας: “Το κίνητρο εδώ”

Aναλυτικά

«Πρέπει να παλέψουμε στους δύο αγώνες που ακολουθούν στην Ιταλία και να δείξουμε το χαρακτήρα που ξέρουμε ότι έχουμε ως ομάδα. Ήταν δύσκολη η σειρά έτσι κι αλλιώς, ήταν κάτι που το ξέραμε, παραμένει δύσκολη και τώρα που βρισκόμαστε στο 1-1. Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία και το γνωρίζουμε. Έχει διαμορφωθεί μια κατάσταση την οποία πρέπει και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε».

«Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε τι έγινε λάθος. Έχουμε βιώσει την ίδια κατάσταση ξανά. Πήραμε και πάλι ένα μεγάλο προβάδισμα και το χάσαμε. Και τελικά μας στοίχισε. Ήρθε το παιχνίδι στο οποίο το πληρώσαμε. Δεν είναι κάτι που έχει να κάνει με την προπόνηση. Απαγορεύεται να χαλαρώνουμε. Ο αγώνας είναι 40 λεπτά και πρέπει να παίζουμε 40 λεπτά. Να μην καθόμαστε ούτε ένα λεπτό, να μην «πετάμε» ούτε μία κατοχή της μπάλας. Ακούγεται εύκολο το ξέρω, όπως ξέρω ότι είναι δύσκολο και για πολύ κόσμο να το καταλάβει. Και πίστεψέ με δεν ξέρουμε και τι πραγματικά να πούμε και στον κόσμο. Νιώθουμε πολύ άσχημα που αφήσαμε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια μας. Παλεύαμε όλη τη χρονιά γι’ αυτό και νιώθω ότι απογοητεύσαμε και τον κόσμο».

«Τι θα γίνει στη Σιένα; Μόνο ένα απομένει. Να παλέψουμε. Και πιστεύω επίσης ότι παρά το αποτέλεσμα, ο αγώνας της Πέμπτης μας έδειξε τι πρέπει και τι μπορούμε να κάνουμε. Πετύχαμε αυτό που θέλαμε για ένα μεγάλο διάστημα, παίξαμε συγκεντρωμένα, πήραμε μια διαφορά. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και τότε μας ξέφυγε η νίκη. Ξέρουμε δηλαδή ήδη τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Χρειαζόμαστε πιο σωστή νοοτροπία. Το είπαμε και στα αποδυτήρια. Τι άλλο να ζητούσαμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι; Απέμεναν 15 λεπτά, είχαμε 16 πόντους προβάδισμα και 18.000 φιλάθλους στο πλευρό μας. Δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι παραπάνω… Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη φορά να μας στοιχίσει αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης».

«Το κίνητρο είναι εδώ! Μετά από έναν τέτοιο αγώνα, έχουν δικαίωμα να πουν ότι θέλουν. Λογικό είναι. Δείξαμε επιθυμία κι εμείς και σίγουρα έδειξαν κι αυτοί. Πολλές ομάδες θα τα είχαν παρατήσει όταν η διαφορά πήγε στους 16 πόντους και με αυτές τις συνθήκες. Όμως και το δικό μας κίνητρο είναι εκεί. Θέλουμε να πάμε στο Βερολίνο. Και όχι μόνο να φτάσουμε ως εκεί. Και η Σιένα είναι στο δρόμο μας. Το κίνητρό μας είναι να πάμε εκεί! Να είμαστε παρόντες!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK