Μπουρούσης: “Δε με ενδιαφέρουν τα στατιστικά, με νοιάζει μόνο ο Ολυμπιακός”
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος στο παιχνίδι της περασμένης Πέμπτης (12/11) με την Εφές Πίλσεν, έβαλε 23 πόντους μέσα σε 12 λεπτά. Όπως γίνεται κατανοητό, ο σέντερ του Ολυμπιακού δεν ενδιαφέρεται για την δική του προβολή αλλά για το καλό της ομάδας του. Ο Θεσσαλός καλαθοσφαιριστής μίλησε στο wind.com.gr και αναφέρθηκε στο παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης (18/11) με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς των ερυθρολεύκων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μπουρούση:
Τρία συνεχόμενα εκτός έδρας ματς περιμένουν τον Ολυμπιακό… Πόσο δύσκολο είναι αυτό το κομμάτι των συνεχόμενων ταξιδιών;
“Είμαστε επαγγελματίες αθλητές και έχουμε συνηθίζει να ταξιδεύουμε συνεχώς και να παίζουμε μπάσκετ, όμως όσο κι αν τον έχει ζήσει και το ξέρεις, δεν είναι εύκολο. Υπάρχει κούραση, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτό. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Έχουμε δύο αγώνες στη Θεσσαλονίκη και άλλον ένα στο Βελιγράδι κι αυτό που μας νοιάζει είναι να νικήσουμε σε όλους. Ο κάθε ένας από αυτούς τους αγώνες έχουν τη δική του ξεχωριστή σημασία κι εμείς πρέπει να τους κερδίσουμε”.
Μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Εντός έδρας μεν, αλλά κι αυτό ξεχωριστό παιχνίδι…
“Το ξέρουμε αυτό, αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε από τώρα τον Παναθηναϊκό. Είναι μακριά αυτό το ματς. Πρέπει να παίξουμε δύο φορές με τον ΠΑΟΚ, μία με την Παρτιζάν και μετά είναι το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Άρα είμαστε πολύ μακριά. Και κυρίως δεν έχουμε δικαίωμα να σκεφτόμαστε αυτό το ματς, διότι θα αποπροσανατολιστούμε. Οι αγώνες που προηγούνται είναι σημαντικοί και δεν θέλουν να χάσουμε κανέναν”.
Η αρχή γίνεται με το Κύπελλο. Και ο ΠΑΟΚ περιμένει στην Πυλαία… Τι φοβάστε από το συγκεκριμένο παιχνίδι;
“Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, ξέρουμε πως αν παίξουμε εμείς όπως πρέπει θα προκριθούμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να μπούμε από την αρχή αποφασισμένοι και να μην δώσουμε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να πιστέψει στη νίκη. Παίζουμε σε μια καυτή έδρα, ο κόσμος βοηθάει τον ΠΑΟΚ κι αν δεν μπούμε δυνατά, ο ενθουσιασμός των οπαδών θα λειτουργήσει υπέρ των γηπεδούχων, που ούτως ή άλλως έχουν καλά στοιχεία και δυνατό σύνολο. Πρέπει, λοιπόν, να επιβάλλουμε το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος και να κάνουμε όλα όσα έχουμε σχεδιάσει. Κάπως έτσι θα έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και θα μπορούμε να ασχοληθούμε με το επόμενο ματς”.
Θα ξαναβάλεις 23 πόντους σε 12 λεπτά; Ήταν ανεπανάληπτο ρεκόρ…
“Επειδή ήταν ανεπανάληπτο, μάλλον είναι δύσκολο και να ξαναγίνει. Όμως αυτά δεν με ενδιαφέρουν. Με νοιάζει μόνο η ομάδα. Αν είχα βάλει 23 πόντους σε 12 λεπτά και χάναμε, κανείς δεν θα το θυμόταν. Άρα πάντα το σημαντικό είναι να νικάει ο Ολυμπιακός. Ούτε που με ενδιαφέρουν τα στατιστικά, με νοιάζει να κάνει ο καθένας ό,τι του αναλογεί για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της. Προσωπικά αισθάνομαι πλέον πολύ καλά, ξεπέρασα τον τραυματισμό μου και είμαι έτοιμος να κάνω ό,τι απαιτεί ο ρόλος μου”.