Η ελληνική… κατοχή, τα ρεκόρ Μέσι, Παλέρμο και η ιστορική μέρα
Η αναμέτρηση της Ελλάδας με την Αργεντινή με τη "ματιά" της στατιστικής.
* Η βασική ενδεκάδα της Αργεντινής είναι αλλαγμένη κατά 8/11 σε σχέση με αυτήν που αντιμετώπισε τη Νότια Κορέα στο προηγούμενο ματς, αριθμός ρεκόρ για το φετινό τουρνουά.
* Ο Λιονέλ Μέσι έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία της Αργεντινής σε ηλικία 22 ετών και 363 ημερών, ξεπερνώντας τον Αλφρέδο ντε Βινσέντσι (23 ετών, 123 ημερών το 1934), τον Μιγκέλ Ανχελ Μπρίντισι (23 ετών, 265 ημερών το 1974) και τον Μανουέλ Φερέιρα (24 ετών, 266 ημερών το 1930).
* Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν επιχείρησε 153 πάσες και βρήκε στόχο στις 131, αμφότερες οι επιδόσεις αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία των Μουντιάλ. Κανείς παίκτης, επίσης, δεν έχει αγγίξει περισσότερες φορές την μπάλα από τις 176 του μέσου της Εστουδιάντες.
* Στις 22 Ιουνίου του 1986, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε σημειώσει ίσως τα δύο πιο ιστορικά γκολ στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στην Αγγλία. Το “χέρι του Θεού” και το “γκολ του αιώνα”.
* Η Ελλάδα έγινε η 1η ομάδα στο φετινό Μουντιάλ που δεν είχε επιχείρησε 1 σουτ προς την αντίπαλη εστία στο 1ο ημίχρονο.
* Τελευταία φορά που η Αργεντινή ηττήθηκε σε παιχνίδι που δεν είχε σκορ στο ημίχρονο ήταν στις 30 Ιουνίου του 1994, κόντρα στη Βουλγαρία (0-2).
* Κάθε 24 χρόνια ντεμπουτάρει σε Παγκόσμιο Κύπελλο ένας ποδοσφαιριστής με όνομα ιταλικής ομάδας: ο Νορβηγός Γιόργκεν Γιούβε το 1938, ο Αργεντινός Αντόνιο Ρόμα το 1962, ο Ιταλός Φερνάντο ντε Νάπολι το 1986 και ο Αργεντινός Μάρτιν Παλέρμο το 2010.
* Ουδείς Αργεντινός με τον αριθμό 10 στην πλάτη δεν έχει σκοράρει στα τελευταία 3 Μουντιάλ (2002, 2006, 2010). Ούτε καν ο Λιονέλ Μέσι.
* Η Αργεντινή έμεινε αήττητη για 9ο σερί παιχνίδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τελευταία ήττα από την Αγγλία με 1-0 το 2002.
* Ο Μάρτιν Παλέρμο έγινε ο γηραιότερος Αργεντινός σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ, σε ηλικία 36 ετών και 227 ημερών, ξεπερνώντας τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Επιπλέον, έγινε ο γηραιότερος σκόρερ σε ντεμπούτο στο Μουντιάλ, ξεπερνώντας τον Ελβετό Ζορζ Μπρεγκί το 1994(36 ετών και 152 ημερών).
* Η Αργεντινή είχε 82% κατοχή της μπάλας κόντρα στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη σε σχέση με κάθε άλλο παιχνίδι από το 1966 που υπάρχουν σχετικά στοιχεία.
* Η Αργεντινή νίκησε τα 3 πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης άλλες 2 φορές: το 1930, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό κι έχασε και το 1998, όταν αποκλείστηκε στα προημιτελικά.