ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έλλειψη δημιουργίας στην ανάπτυξη

Είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί πόσο καλή ομάδα θα παρατάξει ο Παναθηναϊκός, όμως είναι φανερό ότι απουσιάζει ο ποδοσφαιριστής με τα δημιουργικά στοιχεία. Διαβάστε τα συμπεράσματα του Contra.gr από το πρώτο φιλικό προετοιμασίας του τριφυλλιού (1-1 με τη Μπραουνσβάϊγκ).

Έλλειψη δημιουργίας στην ανάπτυξη

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι επί αυστριακού εδάφους με τη Μπραουνσβάϊγκ και είναι πολύ νωρίς για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα. Αυτό όμως που φαίνεται και αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης σεζόν, είναι η απουσία του ποδοσφαιριστή που θα δώσει δημιουργικές λύσεις.

Μία κάθετη πάσα, μία έμπνευση, μια αλλαγή στο ρυθμό, το κράτημα της μπάλας στο κατάλληλο σημείο. Αυτά δεν τα είχε ο Παναθηναϊκός όταν έκανε επίθεση και μοιραία προσπαθούσε από τα άκρα, με ατομικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών του, να διασπάσει την άμυνα των Γερμανών και να απειλήσει την εστία τους.

Από τους μεσοεπιθετικούς που αγωνίστηκαν, ο Σισοκό κλήθηκε να παίξει σε ελεύθερο ρόλο, αλλά είναι φανερό ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει. Το ίδιο ισχύει για τον Ζέκα, τον Βιτόλο και τον Χριστοδουλόπουλο. Μπορούν να δώσουν προσωρινές λύσεις, αλλά δεν μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Από τους απόντες, ο Κατσουράνης είναι ότι πιο κοντινό διαθέτει ο Παναθηναϊκός σε πλέι μέικερ, αλλά πια δεν έχει την αντοχή και τα τρεξίματα ώστε να ανταποκριθεί για 90 λεπτά. Ο Καραγκούνης δεν ήταν ποτέ καθαρός δημιουργός, όμως έχει ικανότητες να προσφέρει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τέλος, ο Χαμπίμπ Σο είναι ανασταλτικός μέσος και ελάχιστα μπορεί να συνδράμει στον τομέα αυτό.

Κουίνσι ή μεταγραφή

Ο Φερέιρα θεωρεί πως εάν παραμείνει ο Κουίνσι, τότε θα προστεθούν στο οπλοστάσιο του Παναθηναϊκού το απρόβλεπτο, η διαρκής κίνηση και η εναλλαγή θέσεων στη γραμμή κρούσης. Επομένως, θα διαμορφωθούν συνθήκες για να ξεπεραστεί η έλλειψη δημιουργικότητας και η απουσία ενός επιτελικού χαφ θα καλυφθεί από την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού, μέσω της συνεργασίας των μεσοεπιθετικών.

Υπάρχει πάντα η επιλογή της απόκτησης ενός χαφ με δημιουργικά στοιχεία, αρκεί φυσικά να εντοπιστεί ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος να πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει ο Πορτογάλος προπονητής και ταυτόχρονα να βρίσκεται εντός των πενιχρών οικονομικών δυνατότητων της ΠΑΕ.

Το ιδανικό θα ήταν ο συνδυασμός: η παραμονή του Κουίνσι και η μεταγραφή ενός πλέι μέικερ. Όμως δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα χρήματα και αυτό αποτελεί εμπόδιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK