ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ορφανός: “Δεν είπα τίποτα για τις 18 Ιουλίου”

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μίλησε για το θέμα του ΠΑΟΚ και τη δέσμευση που θεωρούν από πλευράς του "δικεφάλου του βορρά" για ρύθμιση χρεών μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Ορφανός: “Δεν είπα τίποτα για τις 18 Ιουλίου”
Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση, ο υφυπουργός Αθλητισμού,
Γιώργος Ορφανός, μίλησε για το θέμα του
ΠΑΟΚ και τη δέσμευση που θεωρούν από πλευράς του “δικεφάλου του βορρά” για ρύθμιση χρεών μέχρι τις
18 Ιουλίου.

“Εγώ δεν είπα ποτέ για 18 Ιουλίου. Θα μεταφέρω κάτι που είπα και στον ίδιο τον κ. Ζαγοράκη. Δεν είναι ορθό να θέτει από την πλευρά του ημερομηνίες στη συντεταγμένη Πολιτεία. Η Πολιτεία έχει αποφασίσει να προχωρήσει, σύμφωνα με τις διαδικασίες, που προβλέπει το Ελληνικό Σύνταγμα. Η Πολιτεία ετοίμασε τη σχετική ρύθμιση, που πρέπει να περάσει από τα συναρμόδια Υπουργεία, για τις απαραίτητες εκθέσεις και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή. Θα δεχθούμε την όποια κριτική ή τις θετικές θέσεις ή τις κάποιες διαφοροποιήσεις που θα προτείνουν τα κόμματα. Θα ακολουθήσει η ψήφιση της. Πάντως το θέμα της ρύθμισης θα τελειώσει άμεσα”.

“Περιμένω από το Υπουργείο Οικονομικών την τελική υπογραφή. Προβλέπεται η πληρωμή όλου του βασικού κεφαλαίου και ένα μέρος των προσαυξήσεων. Το βασικότερο όμως είναι ότι δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής, σε βάθος χρόνου. Αν δεν πληρωθούν οι δόσεις 2 μηνών, οι ομάδες, που θα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση, θα βγουν εκτός”.

“Για να μπορώ να ανακοινώσω συγκεκριμένα στοιχεία, πρέπει να κλείσει το θέμα ενδοκυβερνητικά, διότι ενδεχομένως κάποιος Υπουργός μπορεί να έχει διαφορετική άποψη, έστω και αν πρόκειται για λεπτομέρεια”.

Ο κ. Ορφανός ξεκαθάρισε, σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε, ότι δεν έχουν τεθεί αντιρρήσεις από τον κ. Αλογοσκούφη.

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Αθλητικό Metropolis”, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και το νέο μοντέλο διοίκησης του ΠΑΟΚ: “Δύο πράγματα πρέπει να δούμε. Το πρώτο ποιοι ήταν επικεφαλής, όταν αναλάβαμε, και ποιοι είναι σήμερα. Αυτό βέβαια δεν εννοώ ότι οφείλεται μόνον στην Πολιτεία. Εννοώ ποια πρόσωπα ήταν επικεφαλής και ποια σταδιακά έρχονται στον χώρο. Αυτό το στοιχείο έχει να κάνει με την οικονομική εξυγίανση και γενικά όλα αυτά, που έχουμε βάλει στο τραπέζι”.

“Το δεύτερο που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι, πόσες ομάδες της Αθήνας ήταν στην Α΄ Εθνική και πόσες της Περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια. Τότε ήταν έντεκα από την Αθήνα και σήμερα είναι πέντε. Άρα η Περιφέρεια έχει αυξήσει την παρουσία της, και ως εκ τούτου δημιουργούνται σαφώς καλύτερες συνθήκες. Ενισχύουμε την προσπάθεια να γίνουν καλύτερα γήπεδα, δημιουργούμε έναν ανταγωνισμό στην Περιφέρεια”.

“Πιστεύω ότι η εικόνα που έχει σήμερα το ποδόσφαιρο είναι καλύτερη, οι δυνατότητες περισσότερες και οι προοπτικές μπορούν να μας οδηγήσουν ψηλά. Είναι στο χέρι των παραγόντων να το κάνουν. Εμείς, ως Πολιτεία, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και θα στηρίξουμε τις προσπάθειες τους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK