H νέα ιδιοκτησία της Σίτι, απογοήτευσε τον ιδιοκτήτη της Εβερτον
Η είσοδος των Αράβων επενδυτών στο προσκήνιο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Αγγλίας και συγκεκριμένα στη διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι, είναι φανερό ότι συντάραξε τα "λιμνάζοντα ύδατα" από την πρώτη μέρα.Ο πακτωλός χρημάτων που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν έχει προκαλέσει σοβαρότατο πονοκέφαλο στους ιδιοκτήτες των υπολοίπων ομάδων της Premier League με πρώτο και καλύτερο αυτόν της Εβερτον, Μπιλ Κενράιτ.
“Εγώ είμαι άπορος συγκριτικά με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες. Θέλω η Εβερτον να έχει έναν δισεκατομμυριούχο αλλά αυτός δεν είμαι εγώ. Οι μετοχές μου είναι διαθέσιμες προς πώληση από την πρώτη ημέρα που τις αγόρασα” , δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο ισχυρός άντρας της Εβερτον βλέποντας ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ της δικής του οικονομικής δυνατότητας και των υπολοίπων επενδυτών.
Η Εβερτον έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό-ρεκόρ για το σύλλογο των 15 εκατομμυρίων λιρών προκειμένου να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της, την τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου, τον Μαρουάνε Φελαϊνί από τη Σταντάρ Λιέγης. Η κίνηση αυτή, όμως, επισκιάστηκεκαι σχεδόν ξεχάστηκε άμεσα από την απόκτηση του Ρομπίνιο από τη Μάντσεστερ Σίτι:
“Οι Αραβες αγόρασαν την Μάντσεστερ Σίτι και η κατάσταση έγινε ακόμη πιο δύσκολη για την Εβερτον. Δεν μπορώ να συνεχίσω κατ’αυτόν τον τρόπο, χρειαζόμαστε έναν νέο ιδιοκτήτη και θα συνεχίσουμε την αναζήτησή του. Δεν βλέπω άλλη εναλλακτική λύση. Αυτή η μετεγγραφική περίοδος ήταν η χειρότερη και δυσκολότερη που θυμάμαι. Κάθε χρόνο γίνεται όλο και πιο δύσκολο το να βρούμε χρήματα. Είναι αδύνατον να συνεχίσουμε υπό αυτή την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή”.