Ταού-Ολυμπιακός 89-74
Σε τρίγωνο των βερμούδων μετατράπηκε η έδρα της Ταού για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον χάθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο και ηττήθηκε από τους Βάσκους με 89-74 στη Βιτόρια. Παραλίγο να χαθεί και η διαφορά των 19 πόντων του αγώνα στο ΣΕΦ αλλά οι Πριγκιόνι και Χάουζ αστόχησαν στην κρίσιμη επίθεση.
Στο τσακ γλίτωσε τα χειρότερα
Σε τρίγωνο των βερμούδων μετατράπηκε η έδρα της Ταού για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πίνι Γκέρσον χάθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο και ηττήθηκε από τους Βάσκους
με 89-74 στη Βιτόρια. Παραλίγο να χαθεί και η διαφορά των 19 πόντων του αγώνα στο ΣΕΦ αλλά οι Πριγκιόνι και Χάουζ αστόχησαν στην κρίσιμη επίθεση.
H εικόνα του Ολυμπιακού στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτο σε καμία περίπτωση δεν προδίκαζε την κατηφόρα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πεν σε συνεργασία με τους Ντόμερκαντ και Ακερ έδινε τις λύσεις στην επίθεση ενώ οι ερυθρόλευκοι πήραν πόντους και από τον Μπουρούση. Στην άμυνα τα σουτ του Ερντογάν και του Ρακόσεβιτς δημιουργούσαν προβλήματα αλλά όχι τόσο μεγάλα.
O Ολυμπιακός προηγήθηκε 3-11 αλλά η Ταού ισορρόπησε για το 19-20 και το 23-22. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν ξανά (25-30) και πάλι όμως οι Βάσκοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και να μειώσουν στον 1 (38-39).
Η αλήθεια είναι στο πρώτο ημίχρονο οι διαιτητές σφύριξαν αρκετά έδρα και έδωσαν πολλές φορές το δικαίωμα στην Ταού να πάει στη γραμμή των βολών, ωστόσο για την αλλαγή εικόνας στο υπόλοιπο του παιχνιδιού ευθύνεται κυρίως ο Ολυμπιακός.
Η ομάδα του Γκέρσον ενώ είχε κλείσει καλά τον Σκόλα, την πάτησε από την περιφερειακή άμυνα. Ο Ερντογάν με τον Ραακόσεβιτς φόρτωναν συνεχώς με πόντους το καλάθι του Ολυμπιακού και μάλιστα με καλάθι του τελευταίου η διαφορά ανέβηκε στους 11 (60-49). Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν σπασμωδική, ενώ τα λάθη στην επίθεση ήταν πλέον συχνό φαινόμενο.
Όταν οι Βάσκοι είδαν ότι εξασφάλισαν τη νίκη με το σκορ στο 73-62 κυνήγησαν να ανατρέψουν τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα, οι γκαρντ δεν είχαν καθαρό μυαλό και παραλίγο η ζημιά να γίνει. Η Ταού προηγήθηκε 89-71 και οι ερυθρόλευκοι έκαναν λάθος μετά την επαναφορά δίνοντας δικαίωμα στους Βάσκους για μία ακόμη επίθεση.
Το σουτ του Χάουζ βρήκε σίδερο ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Ρακόσεβιτς αστόχησε ολομόναχος σε φόλοου! Με δύο βολές του Ακερ το σκορ έγινε 89-73 και στη συνέχεια έγινε φάουλ πάνω στον Ερντογάν. Ο Τούρκος αστόχησε και στις δύο και ο Μπουρούσης με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 89-74 σώζοντας τα προσχήματα για τον Ολυμπιακό.
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 38-39, 64-57, 89-74
Ταού: Πριγκιόνι 5 (1), Σπλίτερ 11, Ρακόσεβιτς 23 (4), Ερντογάν 24 (1), Τελέτοβιτς, Σκόλα 11, Χάουζ 12 (2), Πεκέρ 3.
Oλυμπιακός: Παπαμακάριος, Πεν 20 (3), Χαρίσης 2, Μπουρούσης 15 (1) (12ρ), Ακερ 20 (1) (9ρ, 4ας), Στακ, Βασιλόπουλος, Ντόμερκαντ 8 (2), Μπάρλος, Ζίζιτς 9 (6ρ), Σχορτσιανίτης.