ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 5-1, γκολ “Λύμπε”, ασίστ Τζιόλη (vids)

Σαν άλλη... Αργεντινή στην Βολιβία η Μπάγερν Μονάχου έζησε τον εφιάλτη στο "Βολφκσβάγκεν Αρίνα", καθώς ηττήθηκε με 1-5 από την εκπληκτική Βόλφσμπουργκ.

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν 5-1, γκολ “Λύμπε”, ασίστ Τζιόλη (vids)

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ισοφάρισε με πέναλτι για την Φρανκφούρτη, η οποία κέρδισε με 2-1 την Κότμπους, ενώ σκόραρε και ο Ζοέλ Επαλέ, όμως η Μπόχουμ έχασε από την Στουτγκάρδη με το ίδιο σκορ.

Το Αμβούργο κέρδισε με 1-0 την Χόφενχαϊμ και μαζί με την Βόλφσμπουργκ βρίσκονται πλέον στην κορυφή, καθώς η Χέρτα ηττήθηκε μέσα στο Βερολίνο με 1-3 από την Ντόρτμουντ.




Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν 5-1



Μπορεί να πέτυχε τα δύο τελευταία γκολ ο Γκραφίτε για στο “Βολφκσβάγκεν Αρίνα”, όμως έκλεψε την παράσταση με το τέρμα της ομάδας του στο 77′.



Ο Βραζιλιάνος έφτασε τα 17 γκολ για φέτος, πετυχαίνοντας τέρμα για όσκαρ, ίσως το καλύτερο φέτος στην Ευρώπη. Από δεξιά με υψηλή τεχνική πέρασε όλη την άμυνα, στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Ρένσινγκ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι και μάλιστα αυτή πέρασε από τρεις παίκτες για να πάει στο τέρμα.



Άλλα δύο γκολ πέτυχε ο Βόσνιος, Εντίν Ντζέκο, το 2ο και το 3ο, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Κρίστιαν Γκέντνερ στο 44’΄και ένα λπτό αργότερα ισοφάρισε ο Λούκα Τόνι.




ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Πέκαρικ (85′ Ντεγιαγκάι), Ζίμουνεκ, Μπαρτζάλι, Σέφερ, Ζόσουε, Ράιτερ, Γκέντνερ, Μισίμοβιτς, Γκραφίτε (85′ Οκούπο), Ντζέκο.


ΜΠΑΓΕΡΝ: Ρένσινγκ, Λελ, Λούσιο (67′ Οτλ), Μπρένο, Λαμ (81′ Μπορόφσκι), Φαν Μπόμελ, Ζε Ρομπέρτο, Σβαϊνστάιγκερ (70′ Σόσα), Ριμπερί, Τόνι, Ποντόλσκι.




Αμβούργο – Χόφενχαϊμ 1-0



Στο “Νόρντμπανκ Αρίνα” το Αμβούργο πήρε την σπουδαία νίκη κόντρα στην Χόφενχαϊμ χάρη στο τέρμα του Τζονάταν Πιτρόιπα στο 28′ από την ασίστ του Πιετρ Τροχόφσκι.




ΑΜΒΟΥΡΓΟ: Ροστ, Μπέντζαμιν (46′ Μπόατενγκ), Γκράβγκααρντ, Ματάισεν, Αόγκο, Γιάρολιμ, Ταβάρες, Ποτρόιπα, Γιάνσεν, Γκουερέρο (13′ Τροχόφσκι), Όλιτς.


ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Χίλντεμπραντ, Μπεκ, Νίλσον, Κόμπερ, Γιάνκερ, Τεμπέρ (77′ Τερατσίνο), Σαλίχοβιτς, Κάρλος Εντουάρδο, Ομπάσι, Σανόγκο (68′ Γουέλινγκτον), Μπα.




Χέρτα – Ντόρτμουντ 1-3



Η Ντόρτμουντ έριξε από την κορυφή την Χέρτα κερδίζοντάς με 3-1 στο “Ολίμπιαστάντιον”. Ο Φράι άνοιξε το σκορ για την Μπορούσια στο 25′ και ο Ρ΄φαελ ισόφαρισε στο 54′. Ο Κελ στο 63′ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Νέλσον Βαλντές στο 82′.




ΧΕΡΤΑ: Ντρόμπνι, Φαν Μπέργκεν, Άρνε Φρίντριχ, Ζίμουνιτς, Ρόντνεϊ, Νταρντάι (67′ Κατσάρ), Σίσερο, Έμπερτ (67′ Ντομοβτσίσκι), Νίκου (67′ Πάντελιτς), Ράφαελ, Βορονίν.


ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βαϊντενφέλερ, Οβομοέλα, Σούμποτιτς, Φελίπε Σαντάνα, Ντέντε, Κελ, Μπλασζτζικόφσκι (76′ Γ.Π. Λι), Σαχίν, Χαϊνάλ, Φράι (73′ Μοχάμεντ Ζιντάν), Βαλντές

Ο Κλαούντιο Πιζάρο πέτυχε χατ-τρικ και η Βέρντερ Βρέμης κέρδισε με 4-1 το Ανόβερο στο “Βεζερστάντιον”. Ο Περουβιανός άνοιξε το σκορ στο 41′, ο Κρτσίνοβεκ ισοφάρισε στο 69′, όμως στο 77′ οι γηπεδοίχου πήραν και πάλι το προβάδισμα με τον Ντιέγκο, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από την κεφαλιά του Αλέξανδρου Τζιόλη. Ο Έλληνας άσος είχε μπει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, ενώ ο Πιζάρο πέτυχε τα άλλα του δύο γκολ στο 80′ και το 84′. Στο 90′ μπήκε ως αλλαγή στην νίκη της Λεβερκούζεν στην Κολωνία ο Άγγελος Χαριστέας, ενώ η Μπάγερ κέρδισε με 2-0 χάρη στα γκολ των Κίσλινγκ και Χέλμες.

Νίκη ηθικού μετά τα τελευταία “στραπάτσα” πήρε η Σάλκε η οποία επικράτησε στο Μπίλεφελντ επί της Αρμίνια με 2-0. Στην αυλαία της 26ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος, ο “λυτρωτής” για την ομάδα του Σάλκε Φαρφάν πέτυχε το πολύτιμο γκολ σχεδόν με την λήξη του πρώτού μέρους (45′). Σχεδόν ίδια εικόνα και στην επανάληψη, με την ομάδα του υπηρεσιακού τεχνικού, Μίχαελ Μπούσκενς, να φτάνει σε ένα ακόμη γκολ στο φινάλε (93′) με τον Κουράνι, που νωρίτερα είχε και δύο δοκάρια (47′, 88′). Πλέον η Σάλκε έφτασε τους 40 βαθμούς σε αντίθεση με τους γηπεδούχους της Αρμίνια που με 24 βαθμούς απέχουν δύο βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και τα πράγματα ολοένα και δυσκολεύουν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Αρμίνια – Σάλκε 0-2 (45′ Φαρφάν, 90′ Κουράνι)

Σάββατο
Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν 5-1 (44′ Γκέντνερ, 63′ και 66′ Ντζέκο, 74′ και 77′ Γκραφίτε / 45′ Τόνι)
Μπόχουμ – Στουτγκάρδη 1-2 (48′ Επαλέ / 58′ Κακάου, 89′ Τάσκι)
Χέρτα – Ντόρτμουντ 1-3 (54′ Ράφαελ / 25′ Φράι, 63′ Κελ, 82′ Βαλντές)
Φρανκφούρτη – Κότμπους 2-1 (15′ πέν. Λυμπερόπουλος, 51′ Σταϊνχόφερ / 11′ πέν. Ρανγκέλοφ)
Αμβούργο – Χόφενχαϊμ 1-0 (28′ Πιτρόιπα)

Κυριακή
Κολωνία – Λεβερκούζεν 0-2 (66′ Κίσλινγκ, 76′ Χέλμες)
Βέρντερ – Ανόβερο 4-1 (41′, 80′ και 84′ Πιζάρο, 77′ Ντιέγκο / 69′ Κρτσίνοβεκ)
Καρλσρούη – Γκλάντμπαχ 0-0

Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν 5-1











Χέρτα – Ντόρτμουντ 1-3









Μπόχουμ – Στουτγκάρδη 1-2





Φρανκφούρτη – Κότμπους 2-1







Αμβούργο – Χόφενχαϊμ 1-0

Βέρντερ – Ανόβερο 4-1







Κολωνία – Λεβερκούζεν 0-2



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK