“Ψήλωσε” στο παρά πέντε με Μπέγκιτς η Ρεάλ
Aποτελούσε το διακαή πόθο του Ετόρε Μεσίνα και η διοίκηση της Ρεάλ δεν θέλησε να χαλάσει το χατίρι του Ιταλού κόουτς. Ετσι λοιπόν, ένα 24ωρο πριν αρχίσει το top-16 της Ευρωλίγκα και λίγη ώρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία για τις δηλώσεις αλλαγών στα ρόστερ, η «βασίλισσα» απέκτησε τον Μίρζα Μπέγκιτς.
Γιατί τον ήθελε τόσο πολύ ο Μεσίνα; Ο 26χρονος Βόσνιος διαθέτει ένα τεράστιο κορμί (2,20μ μπόι) αλλά παράλληλα ξέρει μπάσκετ και βοηθάει τις εκάστοτε ομάδες του τόσο στο σκοράρισμα όσο και στα ριμπάουντ. Αυτό έκανε και φέτος με τη Ζαλγκίρις με την οποία είχε 9,7 πόντους και 4, 8 ριμπάουντ ανά αγώνα.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο κόουτς της Ζαλγκίρις Ηλίας Ζούρος χάνει ένα πολύτιμο όπλο ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού Ντούσαν Ιβκοβιτς γλιτώνει από έναν πονοκέφαλο. Οι ερυθρόλευκοι, βλέπετε, συναντούν τους Λιθουανούς στο top-16.