ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πέλκας: “Να αποδείξω ότι αξίζω το 10 στην πλάτη”

Ο Δημήτρης Πέλκας μίλησε για το μεγάλο όνειρό του και την προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά να το κάνει πράξη.

Πέλκας: “Να αποδείξω ότι αξίζω το 10 στην πλάτη”

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός του έδωσε συνέντευξη από το Ντόορβερθ και αναφέρθηκε:

Στην πορεία του μέχρι την πρώτη ομάδα: ” Ξεκίνησα πριν από τέσσερα χρόνια. Ήρθα από την ακαδημία Γιαννιτσών με την υποστήριξη του κ. Σάββα Παπαδόπουλου. Είναι μία φανταστική εμπειρία για μένα που είμαι στον ΠΑΟΚ. Δούλεψα, είχα στην αρχή ένα πρόβλημα στη δύναμη, με τον καιρό το ξεπέρασα και με τη δουλειά κατάφερα να είμαι στην πρώτη ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω επαγγελματικά και να έχω την υποστήριξη των ανθρώπων του ΠΑΟΚ“.

Στην επιλογή του Δώνη να του δώσει το 10: ” Είναι πρόκληση για μένα η φανέλα με το 10. Την έχουν φορέσει ο Κ. Κούδας, ο κ. Τουρσουνίδης, Είναι τιμή μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και κάθε μέρα προσπαθώ να αποδείξω ότι αξίζω να τη φοράω“.

Στην προσπάθεια καθιέρωσης στον ΠΑΟΚ: ” Είναι ξεχωριστό να παίζεις στον ΠΑΟΚ. Ακόμη είναι νωρίς να λέμε αν θα είμαι βασικός ή αναπληρωματικός. Κάθε μέρα προσπαθώ να είμαι καλύτερος, να δείχνω στο τεχνικό τιμ ότι αξίζω μία θέση στην ενδεκάδα ή την 18άδα. Όσο περνάει ο καιρός πιστεύω ότι θα δείχνω περισσότερα πράγματα“.

Στο αν αισθάνεται βάρος στις πλάτες του: ” Είναι μεγάλο το βάρος, προσπαθώ να έχω τα αυτιά μου κλειστά. Όσο περνά ο καιρός προσπαθώ να αντεπεξέλθω στο βάρος που μου φορτώνεται. Περιμένω και τις ατυχίες, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχουν όλα, τη μία είσαι καλός, την άλλη όχι. Πιστεύω να μπορέσω να εξελιχθώ. Χρειάζομαι κάποιο χρόνο, αλλά είμαι άτομο που ανταποκρίνομαι εύκολα σ’ αυτά που θέλει ο προπονητής. Είναι συγκεκριμένα πράγματα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρνω. Πολλοί μου μιλάνε, κυρίως μου λένε “δουλειά, κάτω το κεφάλι και όλα θα έρθουν“.

Στα δυνατά και αδύναμα σημεία του ΠΑΟΚ: ” Το δυνατό στοιχείο μου είναι η τεχνική και η εκρηκτικότητα με τη μπάλα στα πόδια. Πιστεύω ότι χρειάζομαι βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι και τη φυσική κατάσταση“.

Στις συμβουλές του Δώνη: ” Ο κ. Δώνης δείχνει να με πιστεύει πολύ κι αυτό που μου λέει συνέχεια είναι να κρατάω τη μπάλα όσο πιο πολύ μπορώ. Να μη τη χάνω εύκολα και αμυντικά να βοηθάω όσο πιο πολύ μπορώ“.

Στη φουρνιά των νέων παικτών: ” Χρειαζόμαστε τη στήριξη από πιο μεγάλους και έμπειρους, υπάρχει ταλέντο γι’ αυτό είμαστε δέκα άτομα εδώ. Όλοι είναι καλοί παίκτες, με τη στήριξη των μεγαλύτερων και του τεχνικού τιμ , σε λίγα χρόνια θα δουλμε άλλο ΠΑΟΚ, με Έλληνες, όπως τον θέλει ο κόσμος“.

Στη μη επιλογή του στην Εθνική Νέων: ” Με πείσμωσε ότι δεν κλήθηκα στην εθνική Νέων. Αυτό συνέβη ίσως γιατί έπαιζα στην Κ20. Η ομάδα έχει πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι είχαν εμπειρίες από τη Superleague. Εγώ πιστεύω ότι δεν κλήθηκα επειδή πέρσι ήμουν στην Κ20, κάνω τώρα για πρώτη φορά προετοιμασία, πιστεύω ότι άξιζα να ήμουν στην ομάδα“.

Στην παρουσία του σε επίσημα ματς: ” Πώς και πώς περιμένω να κάνω ντεμπούτο, να αρπάξω την ευκαιρία“.

Στην ωριμότητα που δείχνουν οι νέοι παίκτες: ” Στα τμήματα υποδομής γίνεται καλή δουλειά και είναι και αυτή μία αιτία που βγάζουμε ωριμότητα. Είμαστε, όμως και εμείς πιο έτοιμοι σε σχέση με άλλες χρονιές. Στην Κ20 και τα πιο κάτω τμήματα γίνεται πολύ καλή δουλειά. Ο κ. Δανιηλίδης, πέρσι ο κ. Κολομπούρδας μας βοήθησαν να είμαστε εδώ, μακάρι αν συνεχιστεί η δουλειά“.

Στο όνειρό του: ” Το όνειρό μου είναι να παίξω στην Τούμπα και μετά στην Εθνική“.

Στον Γκαρσία και τον Βιεϊρίνια: ” Ο Γκαρσία είναι το Νο 1 στην ομάδα, μου μιλά συνέχεια, δείχνει να θέλει να με βοηθήσει και αυτό με ευχαριστεί πολύ. Και ο Βιεϊρίνια μου άρεσε αλλά τον… χάσαμε“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ