Κωστένογλου: “Η ΑΕΚ είναι ιδέα”
Τιμή χαρακτήρισε ο Νίκος Κωστένογλου την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ξεκαθαρίζοντας πως... "Η ΑΕΚ είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν". Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φερέρ, χαρακτήρισε δάσκαλο τον Ισπανό, ζήτησε την συμπαράσταση του κόσμου στο ματς με τη Χετάφε, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο χρονικό διάστημα που θα κάθεται στον πάγκο της Ενωσης.
Νίκος Κωστένογλου την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ ξεκαθαρίζοντας πως…
“Η ΑΕΚ είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν” . Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φερέρ, χαρακτήρισε δάσκαλο τον Ισπανό, ζήτησε την
συμπαράσταση του κόσμου στο ματς με τη Χετάφε, ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο χρονικό διάστημα που θα κάθεται στον πάγκο της Ενωσης.
“H AEK είναι ιδέα”
“Το παιχνίδι με τη Χετάφε μόνο αδιάφορο δεν είναι. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στους ποδοσφαιριστές και στον κόσμο. Για μας ο κόσμος είναι το οξυγόνο του συλλόγου μας. Θέλουμε να δώσουμε και να ζήσουμε τη χαρά. Αυτό είναι το νόημα του ποδοσφαίρου. Να δίνει χαρά. Στόχος είναι επίσης να ασχοληθούμε με τα πράγματα που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Να βοηθήσουμε το όνειρο της διοίκησης που είναι να φτιάξουν μια μεγάλη ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Κωστένογλου για να συνεχίσει:
“Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το σημαντικό θεωρώ πως είναι η προσέγγιση των ποδοσφαιριστών. Να τους βοηθήσουμε να έχουν την κατάλληλη ψυχολογία για το αυριανό παιχνίδι. Αναγνωρίζω την ευθύνη που αναλαμβάνω. Δεν έχω φόβο. Έχω συναίσθηση της θέσεως. Να βοηθήσουμε ο καθένας από την πλευρά του να πετύχουμε αύριο τη νίκη στο κύπελλο UEFA”.
“Υπάρχει πίστη”
“Όταν μιλάω για τη λέξη «χωρίζω», δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν. Φημιζόμαστε σαν σύλλογος για το οικογενειακό κλίμα. Θα δείτε αύριο αν είναι έτοιμη η ομάδα. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής στις δύσκολες καταστάσεις. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν. Υπάρχει πίστη στους ποδοσφαιριστές και η ΑΕΚ έχει την ικανότητα να συνεχίσει να παλεύει για τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή”.
Σχετικά με το αν γνωρίζει αν θα παραμείνει ή θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο προπονητή, τόνισε: “Θεωρώ όταν σου γίνεται αυτή η τιμή δεν μπορείς να σκέφτεσαι οτιδήποτε άλλο παρά μόνο αυτό που θα γίνει στο αυριανό ματς. Σαν ποδοσφαιριστής σκεφτόμουν πάντοτε ότι θα γίνω προπονητής. Σε αυτή την προσπάθειά μου συνέβαλε τα μέγιστα ο πρόεδρος της ομάδας. Όταν μιλάμε για προπονητής της ΑΕΚ δεν μιλάμε για καρέκλα. Μιλάμε για θρόνο. Εχω να πω μόνο το εξής: “σήμερον εμού, αύριο ετέρου, ουδέποτε ουδενός”.
Από κει και πέρα, ο Νίκος Κωστένογλου ξεκαθάρισε πως δεν έχει κάτι με τον Λορένθο Φερέρ, ούτε αφήνει υπονοούμενα με όσα τόνισε νωρίτερα: “Για ότι έχω πει μέχρι τώρα, θέλω να πω πως δεν έχω δόλο ούτε αφήνω υπονοούμενα. Θα ήταν ανήθικο να κάνω κάτι τέτοιο από την πλευρά μου στον Σέρα Φερέρ. Ήταν συνεργάτης μου ήταν δάσκαλός μου και θα τον σέβομαι για πάντα”.
Αρουαμπαρένα: “Ηταν ένα σκληρό χτύπημα…”
Τους παίκτες εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, ο οποίος είπε: “Από σεβασμό στον κύριο Φερέρ από σεβασμό και στο σύλλογο και τον κόσμο δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτό το πράγμα. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αύριο για να ασχοληθούμε. Εμείς δεν πρέπει να μείνουμε στα δύο τελευταία παιχνίδια. Έχουμε ένα παιχνίδι για το κύπελλο UEFA πρέπει να ξεκινήσουμε από αύριο να αλλάξουμε την κατάσταση. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ότι έχει γίνει. Σκεφτόμαστε μόνο τη Χετάφε και όχι την Ξάνθη”.
Για να συμπληρώσει: “Η Χετάφε είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν την προσοχή τους στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έχουμε μιλήσει στην ομάδα και θα πρέπει όλα αυτά που έχουμε πει να τα βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για εμάς. Θα πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας στον αγωνιστικό χώρο”.