Λίνεν: “Πρέπει να δημιουργούμε ευκαιρίες”
Στον τομέα της παραγωγής φάσεων και την αστάθεια που παρουσίαζει η ΑΕΚ στα τελευταία παιχνίδια επέμεινε ο Έβαλντ Λίνεν, εν όψει της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. "Δεν υπάρχει μαύρη λίστα. Όλοι ξέρουν ποιοι παίκτες δεν υπολογίζονται", πρόσθεσε ο Γερμανός τεχνικός.
Οι δηλώσεις Λίνεν στη “Nova”
Για την ψυχολογία εν όψει συνέχειας
“Ελπίζω η ψυχολογία μας να είναι στο καλύτερο σημείο. Δεν πρέπει να κοιτάμε το παρελθόν. Πρέπει να ζούμε το παρόν και στο παρόν υπάρχει ένας αγώνας με τον ΟΦΗ. Μετά την αλλαγή προπονητή έχει κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια, πήρε πόντους και είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σ’ αυτό. Αυτός είναι κι ο στόχος που έχουμε κάθε εβδομάδα. Να κοιτάμε μόνο το ματς που έρχεται και όχι τα επόμενα δύο, ή να στεκόμαστε στο ότι ήμασταν καλύτεροι στο προηγούμενο. Αυτό δε βοηθάει και πρέπει μόνο να επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι”.
Για τη δημιουργία φάσεων
“Στον τελευταίο αγώνα δεν είδα πολλές ευκαιρίες, αλλά στον αμέσως προηγούμενο είχαμε ευκαιρίες για… 5 αγώνες. Ελπίζω όμως να δημιουργούμε ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Όχι σε ένα παιχνίδι να έχουμε 15-20 ευκαιρίες και στο αμέσως επόμενο μόνο 2-3. Το προηγούμενο ματς ήταν αγώνας επιβίωσης κόντρα στον Άρη και ελπίζω ότι μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο μαχητικότητας, αλλά και να δημιουργούμε ευκαιρίες”.
Για τον αγώνα με τον ΟΦΗ
“Με τον ΟΦΗ είναι επίσης ένας αγωνας επιβίωσης, αλλά στην έδρα μας. Η διαφορά είναι ότι θα έχουμε τη στήριξη των φιλάθλων μας, ενώ στην έδρα του Άρη παίζαμε κόντρα σε όλους. Γι’ αυτό είναι πλεονέκτημα για εμάς το γεγονός ότι παίζουμε στην έδρα μας, αλλά και πάλι είναι το ίδιο. Σ’ αυτά τα παιχνίδια πρέπει να δινουμε το 100% για να νικήσουμε και αυτό θα κάνουμε”.
Για τη “μαύρη λίστα”
“Όλοι γνωρίζουμε ότι διαθέτουμε αυτή τη στιγμή 30 παίκτες, εκτός απ’ τους τερματοφύλακες και μίλησα προσωπικά εδώ και κάποιες εβδομάδες με 5-6-7, στους οποίους πρότεινα να παίξουν σε άλλη ομάδα. Τα μέσα ενημέρωσης κάθε 2 εβδομάδες αναφέρονται σ’ αυτό και γράφουν ψέματα ότι έδωσα λίστα. Δεν υπάρχει λίστα, μίλησα προσωπικά με παίκτες, οι παίκτες γνωρίζουν και είναι δική τους η απόφαση. Κάποιους δεν μπορώ να τους καταλάβω, επειδή γι’ αυτούς είναι πολύ δύσκολο να συμμετέχουν σε κάθε προπόνηση, αφού έχουμε πολλούς παίκτες”.
“Αν θέλουν να έχουν εξέλιξη πρέπει να παίξουν, γι’ αυτό και τους προτείναμε να παίξουν σε άλλη ομάδα. Η κατάσταση αυτή δεν έχει αλλάξει και το ξέρουν αυτό εδώ και λίγες εβδομάδες. Όλοι ξέρουν ποιοι είναι αυτοί. Δε θέλω να πω δημόσια τα ονόματά τους, αλλά αν δείτε ποιοι παίκτες δεν παίζουν, αν δείτε ποιοι παίκτες δεν είναι στη 18άδα, μπορείτε να φανταστείτε σε ποιους παίκτες αναφέρομαι. Δε θέλω όμως να πω ότι είναι αυτός, αυτός ή αυτός. Το γεγονός, όμως, ότι δε μπορώ να τους χρησιμοποιήσω αυτή τη στιγμή είναι κακό και γι’ αυτούς και για εμάς”.